Padobranci letjeli nad Osijekom

Padobranci letjeli nad Osijekom

skok

Protekli vikend (8. i 9. rujna) održano je treće po redu Otvoreno padobransko prvenstvo grada Osijeka u skoku na cilj u organizaciji padobranske sekcije Aerokluba Osijek. Ovoga puta okupilo 27 pojedinaca svrstanih u 9 tročlanih ekipa, koji su se tijekom 2 dana borile za medalje u ženskoj, muškoj i ekipnoj konkurenciji. Uz dvije ekipe domaćina, Aerokluba Osijek (muška i ženska ekipa), nastupile su još ekipe iz Sinja, Banja Luke, Sombora, Novog Sada, Opatije, Borova i Zagreba.

Lijepo vrijeme koje ih jj poslužilo omogućilo je da se veći broj skokova obavi još u subotu, dok je za nedjelju ostalo završiti natjecanje u ekipnoj konkurenciji te najboljim pojedincima skočiti još polufinalne i finalne skokove.

Od 27 natjecatelja najboljih 9 po plasmanu nakon 6 skokova ušlo je u polufinale, da bi nakon njihovoh sedmog skoka najboljih 5 izborilo pravo skočiti osmi, finalni skok i boriti se za medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto i zlatnu medalju osvojia je Ina Gittel iz ekipe AK Sombor, srebro je osvojila Jadranka Zaradić iz ekipe AK Osijek Žene, dok je bronca pripala njezinoj kolegici iz ekipe Heleni Janson.

U muškoj konkurenciji zlato je pripalo Goranu Ratkajcu iz ekipe Cumulus Mix (Opatija), srebro je osvojio Hrvoje Sladetić iz ekipe PK Croatia (Zagreb) u koju je otišla i bronca koju je osvojio Dražen Pezer.  

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su članovi ekipe PK Croatia iz Zagreba u sastavu Dražen Pezer, Hrvoje Sladetić i Nebojša Ilić. Srebrnu medalju osvojila je ekipa AK Sombor u sastavu Slobodan Terzić, Ina Gittel i Zdravko Šnajder, dok je treće mjesto i broncu osvojila ženska ekipa Aerokluba Osijek u sastavu Jadranka Zaradić, Helena Janson i Danijela Marić.

Natjecanje se odvijalo bez ikakvih tehničkih problema za što su prije svega zaslužni piloti Željko Dumenčić i Vedran Molnar koji su se sa mehničarom Antunom Šikićem koji su se brinuli o avionima te sutkinje Kristina Radecki (glavni sudac), Dajana Bešlić i Teodora Trifunov, koji su zajedno sa direktorom natjecanja Tomislavom Seslerom vodili računa o regularnosti natjecanja. Gospodin Sesler je ujedno bio i rukovoditelj padobranskih skokova zajedno sa Zvonimirom Hromatkom.

Kao i do sada, za mjerenje rezultata bio je zadužen Miloš Janković iz firme SkyLab Circuits, koji je i ovaj puta besprijekorno obavio svoj posao. Za manifest i vođenje takmičenja i ove je godine bio zaslužan Marko Žuljević.

Na kraju su podijeljene medalje i prigodni pokloni vinarije Josić te se uz ručak i zajedničko druženje razgovaralo o prošlim i nekim budućim natjecanjiema.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak