Udruga Pannonian obilježila Hrvatski olimpijski dan

Udruga Pannonian obilježila Hrvatski olimpijski dan

tokyo

Oko 1000 osječkih sportaša i rekreativaca na poznatoj osječkoj Srednjiki obilježilo je Hrvatski olimpijski dan (HOD). Ova tradicionalna sportska manifestacija organizira se širom zemlje organizacijom brojnih sportsko-rekreativnih događaja s ciljem podizanja svijesti o ulozi sporta u društvu te olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.

Ekipa Pannoniana obilježila je HOD i najavila kako će kroz brojne aktivnosti koje planiraju i dalje raditi na razvoju sporta i urbane kulture. Ističu kako se zbog svjetskih trendova sve više mladih počinje baviti ekstremnim sportovima, a dodatni poticaj će svakako biti i natjecanje na Olimpijskim igrama kada će milijuni ljudi gledati najbolje svjetske bmx i skate vozače koji između ostalog godinama dolaze na Pannonian Challenge.   

Naime, nakon odličnog debija BMX race discipline u Pekingu 2008., Međunarodni olimpijski odbor je napokon prepoznao i atraktivnost BMX freestylea i SKATEA, naposljetku ih službeno uvrstivši na listu olimpijskih sportova. Olimpijske igre mladih, koje se u listopadu ove godine održavaju u Buenos Airesu, tako će poslužiti kao savršen test spremnosti za BMX freestyle, a upravo će na tom natjecanju kao jedan od sudaca sudjelovati i najpoznatiji osječki BMX vozač – Igor Vukadinović, poznatiji kao Poki. Poki je potvrdio da će i format cijelog natjecanja u Tokiju biti nalik Pannonian Challengeu, jer će uvaženi, međunarodni suci vozače ocjenjivati prema težini, visini i brzini izvođenja trikova, dok će o konačnom rezultatu ovisiti način korištenja skate parka, te preciznost vožnje i ukupni, „estetski“ dojam.

Jubilarno dvadeseto izdanje Pannonian Challengea će tako poslužiti kao savršena najava svega što nas očekuje na Olimpijskim igrama, stoga samo preostaje doći u Osijek i uživati u impresivnim trikovima koji oduzimaju dah.

Hrvatski olimpijski dan organiziran je od strane GSSR „Sport za sve“ Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda