Sport / Ostalo

Ovog vikenda u Brođancima 46. Olimpijada starih športova

Ovog vikenda u Brođancima 46. Olimpijada starih športova

Ovog vikenda Brođanci, u bizovačkoj Općini, 46. put će biti domaćini Olimpijade starih športova - manifestacije kojoj je cilj od zaborava sačuvati stare pastirske igre slavonskih sela.

Program počinje u petak, 24.kolovoza, Likovnom kolonijom u kojoj će i ove godine sudjelovati slikari i kipari na Olimpijskom stadionu u Brođancima te u prostorima Bizovačkih toplica.

Za subotu od 18 sati predviđeno je revijalno kuhanje čobanca te otvorenje izložbe likovnih radova u Osnovnoj školi Brođanci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Središnji dio manifestacije održava se u nedjelju, 26.kolovoza, koja počinje tradicionalnom budnicom od 6 sati brođanačkim sokacima, a dva sata kasnije i prijamom kod načelnika Općine Bizovac Srećka Vukovića u Domu mladeži u Brođancima.

Svečani mimohod uzvanika kreće u 8.30, svečano otvaranje u 9 sati, a prva natjecanja počinju u 10 sati. Svečanost podjele Olimpijskih odličja očekuje se u 19 sati, nakon čega će se održati i zatvaranje ove manifestacije čiji je glavni pokrovitelj Osječko-baranjska županija, a supokrovitelj Općina Bizovac.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!