Sport / Ostalo

Prpić i Korostoljev izborili nastup na maloj Olimpijadi

Prpić i Korostoljev izborili nastup na maloj Olimpijadi

Andrej Korosteljev i Renato Prpić iz nastupa u nastup potvrđuju svoju kvalitetu i veliku budućnost u ovom sportu. Iako su još juniori od jeseni će se pridružiti svojim starijim kolegama, najboljim gimnastičarima na seniorskim svjetskim kupovima.

Na posljednjem izbornom natjecanju za plasman na europski festival mladih, pokazali su svoj kvalitet. Andrej je kao višebojac osvojio prvo mjesto na parteru, te bio drugi na preskoku i treći na konju s hvataljkama, dok je Renato uvjerljivo osvojio zlato na konju s hvataljkama. Odličnim rezultatima Andrej Korosteljev i Renato Prpić prvi put su se plasirali na europski olimpijski festival mladih koji će se ove godine od 12. do 22. kolovoza održati u Kini.
Veliko je to natjecanje, mala Olimpijada na kojoj Osječani dosta očekuju.

Iako se i na toj olimpijadi mladih očekuje dosta od naših talentiranih gimnastičara, njihovi rezultati tek dolaze. Već sljedeće godine očekuju i prve medalje s najjačih svjetskih Kupova a za Olimpijske igre u Rimu 2016. su najveći kandidati.
Osijek za gimnastiku ne treba brinuti, samo se treba o njoj kvalitetno brinuti kao i do sada, te njegovati svoje vrhunske sportaše, koji će u budućnosti promicati ime grada u cijelom svijetu.

Tekst: www.stv.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!