Sport / Ostalo

Pred punim gledalištem održane popularne igre ''City games''

Pred punim gledalištem  održane popularne igre ''City games''

Popularne ljetne igre za sve generacije City Games ponovno su krenule iz Hrvatske u sklopu svoje međunarodne turneje i to iz Đakova, gdje je u nedjelju navečer pred prepunim gledalištem na Gradskom bazenu snage odmjerilo pet ekipa iz Valpova, Vinkovaca, Belog Manastira Osijeka i domaćini iz Đakova.

Iako su se sve ekipe iskazale u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vodena alka, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo, pobjedu je u finalu odnijela ekipa iz Valpova, dok je Đakovo osvojilo srebro zlatnog sjaja!  Karašicka Republika, odnosno Valpovčani, zlato su osvojili sa 38 bodova, Đakovčani  su bili drugi sa 35, Vinkovčani treći sa 26, a Osječani četvrti sa 21 bodom. Ekipa iz Belog Manastira lavovski se borila, no ipak se našla na zadnjem mjestu sa 12 bodova.

Đakovo je ove godine grad od posebnog značaja za turneju City Games – po prvi  puta u svojoj povijesti bio je grad domaćin, a istovremeno je imao čast sa hrvatskim challengerom otvoriti City Games sezonu 2018. Medalje je trima ekipama dodijelio gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić čestitavši svima na uspjehu.

Inače, o popularnosti ovih igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja. Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 miliona gledatelja. Igre su održane u organizaciji Grada Đakova i agencije Adria events.

     


Izdvojeno

Reci što misliš!