Sport / Ostalo

Seligman u finalu Mediteranskih igara

Seligman u finalu Mediteranskih igara

Hrvatski gimnastičari Robert Seligman i Matija Baron plasirali su se u finale osamnaestih Mediteranskih igara. Obojica su finale izborili na konju s hvataljkama.



Od trojice hrvatskih reprezentativaca koji su nastupili u današnjim kvalifikacijama u španjolskoj Tarragoni, dvojica su ostvarila plasman u finale. Državni prvak na konju s hvataljkama te brončani s Europskog prvenstva 2008. u Lausanni, Robert Seligman, u kvalifikacijama je s ocjenom 14,700 osvojio drugo mjesto. Srebrni s prošlih Mediteranskih igara, koje su se održale u turskom Mersinu, u novom će finalu ovoga natjecanja sada tražiti medalju najvećega sjaja.

- Zadovoljan sam odrađenim nastupom u kvalifikacijama. Radio sam vježbu startne ocjene 5.8 jer nažalost nije bilo dvorane za zagrijavanje pa sam potpuno hladan, nakon 35 minuta čekanja, nastupao. Tako da je ostalo još puno „rezerve“ za finalni nastup u izvedbi, ali i u startnoj ocjeni koja će biti 6.1. U finalu ću dati sve od sebe i pokušati poslije osvojenog srebra iz Mersina 2013. osvojiti zlatnu medalju!, iskren je bio Seligman

Još jedno mjesto među najboljima na konju s hvataljkama zauzeo je naš Matija Baron koji je s ocjenom 13,950 kvalifikacije završio kao sedmoplasirani.

- Bilo je dobro, zadovoljan sam. Vježba je odrađena odlično, sve do zadnja dva elementa, na njima je bilo malo plesanja, ali na kraju sam uspio odraditi do kraja i plasirati se u finale. Tri su velika imena u finalu. Idem se s najjačom vježbom probati domoći postolja, osvrnuo se Baron na kvalifikacije te najavio finale.

Posljednji hrvatski predstavnik Jakov Vlahek bio je 14. s osvojenih 13.450 bodova. Prvo mjesto kvalifikacija pripalo je francuskom predstavniku Cyrilu Tommasoneu (14,850), dok se iza Seligmana, na treće mjesto, plasirao Cipranin Marios Georgiou (14,600). Finale po spravama na rasporedu je u utorak u popodnevnim satima.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!