Sport / Ostalo

TK Osijek na kadetskom i juniorskom prvenstvu

TK Osijek na kadetskom i juniorskom prvenstvu

16. i 17.06.2018. u novoj športskoj dvorani „Ribnjak“ u Omišu održano je kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske 2018. u organizaciji taekwondo kluba Gusar. Na turniru se okupilo oko 272 kadeta i kadetkinja iz 58 klubova iz cijele Hrvatske i 166 juniora i juniorki iz 47 klubova iz cijele Hrvatske.



Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub Osijek sa 3 natjecatelja: u kategoriji kadeta nastupio je Filip Zahirović -49 kg, a u juniorskoj kategoriji Marko Šimon -51 kg. i Mateja Šuvak -55kg.

Prvog dana održavalo se kadetsko prvenstvo Hrvatske. U kategoriji -49 kg Filip je prvo kolo bio slobodan u drugom kolu dobija 10:6 Luku Tomića iz zagrebačkog Jastreba, a u borbi za medalju  ždrijeb mu donosi Kristijana Perajicu iz splitskog Marjana od kojeg nažalost gubi 21:7. No ostaje mu za utjehu da je izgubio od kasnijeg prvaka Hrvatske.

Drugi dan održavalo se juniorsko prvenstvo Hrvatske. Junior Marko Šimon u kategoriji -51 kg, u prvom kolu u borbi za medalju gubi od predstavnika zagrebačkog Osvita Borne Hercega 25:5 i tako ostaje bez medalje. Juniorka Mateja Šuvak koja se u prvom kolu bori s predstavnicom splitskog Marjana Larom Sarić i pobjeđuje 3:0 , a u drugom kolu u borbi za medalju žrijeb joj donosi drugu nositeljicu turnira Mariju Grubišić od koje gubi 17:1 i tako ostaje na korak do medalje.

Tako se na kraju taekwondo klub Osijek morao zadovoljiti sa tri plasmana 5-8.mjesto na ovom prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!