Sport / Ostalo

Ašić srebro na prvenstvu Mediterana, Paravcu norma za Europsko prvenstvo

Ašić srebro na prvenstvu Mediterana, Paravcu norma za Europsko prvenstvo

Uspješan vikend za AK Slavonija Žito.

Skakački miting u Vrbovcu: Paravac ispunio normu za Europsko prvenstvo za mlađe juniore

Zanimljivo natjecanje u skoku s motkom za mlađe juniorke i skoku u dalj za seniore, održano je 7. lipnja 2018. na montažnom skakalištu na gradskom trgu u Vrbovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U skoku s motkom nastupile su četiri članice Atletskog kluba Slavonija-Žito. Nikolina Užnik osvojila je 2. mjesto (3,30m), Maja Petričić 3. mjesto (3,20m), Petra Šešum 7. mjesto (2,60m), a Ena Rastija 9. mjesto (2,00m). Pobijedila je Nina Pavlek iz Slovenije (3,61m).

Mlađi junior Filip Medić je u skoku u dalj zauzeo 9. mjesto (6,34m). Pobjedu je odnio Strahinja Jovančević iz Srbije (7,77m).

Za sjajnu vijest pobrinuo se skakač s motkom Ivan Paravac koji je nastupio izvan konkurencije. S rezultatom 4,55m ispunio je normu za Europsko prvenstvo za mlađe juniore koje će se održati od 5. do 8. srpnja 2018. u mađarskom Győru.

Sara Aščić srebrna na mlađeseniorskom Prvenstvu Mediterana!

Veliki uspjeh ostvarila je članica Atletskog kluba Slavonija-Žito Sara Aščić na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke koje se 9. i 10. lipnja 2018. održalo u talijanskom Jesolu.

Aščić je u skoku u vis osvojila 2. mjesto preskočivši letvicu na visini 1,80m. Pobijedila je Talijanka Erika Furlani s preskočenih 1,86m dok je treća bila Španjolka Saleta Fernandez s 1,76m.

Osim Sare, za reprezentaciju Hrvatsku nastupio je još jedan član Atletskog kluba Slavonija-Žito, skakač s motkom Dario Prekl. On se plasirao na 8. mjesto s rezultatom 5,00m. Prva dva mjesta zauzeli su Francuzi, pobjednik Alioune Sene (5,50m) i drugoplasirani Thibaud Collet (5,40m) dok je brončani bio Gonzalo Santamaria iz Španjolske (5,30m).

Matej Čivić šesti na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore

Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke održano je 9. lipnja 2018. u Istanbulu.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je i član Atletskog kluba Slavonija-Žito Matej Čivić koji je bacanju koplja zauzeo 6. mjesto s rezultatom 62,22m.

Najuspješnija reprezentacija na natjecanju bila je Turska (12 zlatnih, 8 srebrnih, 7 brončanih medalja), nakon koje slijedi Grčka (4+8+5) i Bugarska (4+2+1). Hrvatska se s osvojene 3 medalje, 1 zlatnom i 2 brončane, plasirala na 8. mjesto u konkurenciji 16 reprezentacija.

  

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!