Sport / Ostalo

Braća Lončarić prvaci Europe!

Braća Lončarić prvaci Europe!

Na Europskom prvenstvu za juniore koje se ovog vikenda održavama u francuskom Gravelinesu, braća Lončarić Anton i Patrik, iz redova Veslačkog kluba Iktus Osijek, osvojili su prvo mjesto i tako postali prvaci Europe u dvojcu bez kormilara!

Osječanke Aria Cvitanović i Izabela Krakić zazele su peto mjesto, također u dvojcu bez kormilara.

„U napetoj utrci vodili su prvih 1.200 metara, kada su ih počeli sustizati Rumunji, no Lončarići su u posljednjih 250 metara uključili svoj prepoznatljivi "dodatni motor" i poletjeli kroz cilj s dvije sekunde prednosti“, doznajemo od njihovog trenera Krešimira Ižakovića. Treći su bili Talijani, a zatim najbolji mladi veslači Litve, Bjelorusije i Češke. Pobjedom na Europskom prvenstvu braća Lončarić ostvarila su svoj veliki san jer je europska medalja jedino što do sada nisu osvojili u juniorskoj konkurenciji. U Francuskoj ih nije omeo ni snažan vjetar u leđa niti jučerašnji incident u kojem su im se doslovno pokušale "upucavati" nizozemske juniorke u četvercu koje su naletjele na njihov čamac i lakše ozlijedile Patrikovu desnu ruku.

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj, do sada jedno od najjačih, sudjelovale su 34 države.

Mladi veslači Anton i Patrik Lončarić u utorak se vraćaju u Osijek - njihov grad, klub Iktus i Prvu gimnaziju očekuje još jedno slavlje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
Foto: Davor Lončarić/Facebook


Izdvojeno

Reci što misliš!