Sport / Ostalo

Budite i vi dio najduže ljudske špage na svijetu!

Budite i vi dio najduže ljudske špage na svijetu!

Znati napraviti gimnastičku špagu, jedna je od pravih stvari koje se uče na gimnastičkim treninzima. Kako gimnastičku špagu rade mali gimnastičari, ali i ostali sportaši i rekreativci i Osijeka i regije, saznat ćemo već u subotu, 12. svibnja u 18 sati na Promendi kod Pješačkog mosta.

Upravo će se tada održati Najduža špaga na svijetu i to njeno drugo izdanje. Svoju premijeru Najduža špaga je imala 2017. godine u okviru koje se okupilo čak 450 sportaša i rekreativaca koji su „načinili“ čak 600 metara dugu ljudsku gimnastičku špagu!

Video sa prošlogodišnjeg izdanja Najduže špage na svijetu možete pogledati na linku:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Oduševljeni smo odazivom sportskih klubova iz regije koji će doći u subotu u Osijek i podržati nas u organizaciji Špage. Jako nas veseli sudjelovanje velikog broja članova Gimnastičkog društva Osijek – Žito, koji je ujedno i izvršni organizator DOBRO World Cupa Osijek. Našim sudjelovanjem na Špagi pokazat ćemo vrijedan rad naših malih i velikih članova i sve ono čime se ponosimo. Ova Najduža špaga pokazat će ono što najviše volimo u sportu i gimnastici općenito, a to je – snaga sudjelovanja i zajedništva“, izjavila je Tihana Lujev, trenerica Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Prošle godine, među mnogim klubovima, u prvom izdanju Najduže špage na svijetu sudjelovao je i osječki Plesni studio Illusion te Škola nogometa Nogomentnog kluba Osijeka.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati na projektu Najduža špaga na svijetu i samim time podržati Svjetski kup u gimnastici te pokazati da Osijek itekako ima pozamašan broj sportaša i sportskih rekreativaca“, Ivana Crnković ispred PS Illusion.

Alen Nađsombat, direktor marketinga NK Osijek:

„Izrazito nam je drago što je upravo naš grad ponovo domaćin Svjetskog kupa u gimnastici, DOBRO World Cup Osijek. Kako je Nogometnom klubu Osijek osnovni cilj i misija upravo pokrenuti naš grad, i osigurati da se nastavi kretati u pozitivnom smjeru, drago nam je što i ostali sportovi ne samo da se vode istom idejom, nego rade izvrsne projekte kao argument da Osijek može biti centar regije, Hrvatske, ali i svijeta, što je već desetu godinu za redom potvrdila naša gimnastička ekipa. U mnoštvu projekata kojim obiluje ovogodišnji Kup, posebno je zanimljiva  Najduža špaga na svijetu. Mi smo kao Klub sudjelovali i prošle, premijerne godine, i bili dio 600-metarske ljudske gimnastičke špage. Radujemo se sudjelovanju i ove godine i nadamo se da će naš primjer pratiti što veći broj sportskih klubova iz cijele regije, kako bi zajedno u svijet poslali poruku DOBROg primjera zajedništva, participacije i aktivnog življenja.“

Svoje sudjelovanje na Najdužoj špagi potvrdili su i Plesni studio Shine, Plesni klub Broadway, Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Atletski klub Slavonija – Žito, KRŠG RONDO Osijek, Plesni studio Wings, GD Beli Manastir, GK FIT Đakovo, GK Vukovar, GD Sokol Požega, GK Hrvatski sokol Vinkovci te GD Hrvatski sokol Valpovo.   

I GRAĐANI MOGU BITI DIO NAJDUŽE ŠPAGE NA SVIJETU

Svi građani, djeca i odrasli, zainteresirani za sudjelovanje u ovom velikom sportskom događaju pozvani su biti dio ovogodišnjeg izdanja Najduže špage na svijetu. Registracija individualnih sudionika te preuzimanje startnih brojeva vršit će se na info pultu kod Pješačkog mosta (Promenada) u vremenu od 17 do 17.45 sati.

OSjetite gimnastiku i budite dio Najduže špage na svijetu!

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!