Sport / Ostalo

Jedan od najboljih gimnastičara svih vremena stiže u Osijek

Jedan od najboljih gimnastičara svih vremena stiže u Osijek

Na desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu koje će se od 26. i 27. svibnja održati u Osijeku nastupit će gotovo 150 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta. Ovih dana na adresu organizatora Dobro World Cupa u Osijeku stigla je pomalo senzacionalna prijava. Naime, za nastup u Osijeku prijavio se Marian Dragulescu!

Legendarni rumunjski gimnastičar koji je čak osam puta bio svjetski i deset puta europski prvak. U svojoj bogatoj riznici ima osvojenu čak 31 medalju sa svjetskih i europskih prvenstava i Olimpijskih igara na parteru i preskoku, višeboju (2004. godine bio je i europski prvak u višeboju) te u momčadskoj konkurenciji. Njegovo ime zauvijek je upisano u gimnastičku povijest. Ekstremno težak element na preskoku s dva i pol salta i pola okreta od 180 stupnjeva pri doskoku nosi ime „dragulescu“. Element je to koji je promijenio disciplinu preskoka.

Zanimljivo je kako se Dragulescu na vlastitu inicijativu prijavio za nastup na DOBRO World Cupu, ali nakon zaključenja liste prijava. Izravno je, naime, kontaktirao organizatore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Jedan dan mi je zazvonio mobitel i predstavio se Marian Dragulescu. Prije nismo imali nikakvih posebnih kontakata, rekao mi je da je došao do moga broja jer je bio naveden kontakt broj organizatora. Rekao mi je kako je čuo da je u Osijeku odlično organiziran Svjetski kup i zaželio se prijaviti. Naravno, ugostiti takvu zvijezdu bi nam predstavljala posebnu čast, ali sam mu objasnio kako naknadna prijava mora proći kroz postupak Svjetske gimnastičke federacije jer je lista prijava za DOBRO World Cup već bila zaključena, a Rumunjski gimnastički savez ranije je poslao svoje predstavnike. Naravno, u iznimnim okolnostima prijave su moguće i naknadno pa sada više nema nikakve zapreke da Dragulescua ne vidimo krajem svibnja u Osijeku. Njegov dolazak na DOBRO World Cup samo će još više podići razinu i kvalitete, ali i ugleda našeg Svjetskog kupa“, ispričao je Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa.

FEELGOOD WEEKEND, S.A.R.S. I THE FRAJLE

Jedna od ovogodišnjih novina DOBRO World Cupa jest i događaj koji ima za cilj pokazati gostima koliko je Osijek lijep grad za svakodnevno življenje. Pokazati i zašto je baš Osijek, već desetu godinu za redom, na jedan vikend, dobio priliku biti centar gimnastičkog svijeta.

Kako je krovni slogan Kupa „OSjeti gimnastiku“, a glavni pokrovitelj brand DOBRO, želja organizatora je da se za vrijeme Kupa i stanovnici i turisti OSJEĆAJU DOBRO.

Zato, u Perivoju Petra Krešimira (parku ispred gimnastičke dvorane Sokolski dom), 25. i 26 svibnja, organizirat će se FEELGOOD WEEKEND, Gastro&Wine&Music Festival, u okviru kojeg će se dogoditi i Javno izvlačenje startnih brojeva finalista Svjetskog gimnastičkog kupa.

Uz posebno osmišljen ambijent i gastro ponudu, prvi dan zaokružit će se koncertom grupe S.A.R.S., a drugi s koncertom FRAJLI.

ZA NAJMLAĐE OSIGURAN BESPLATAN ULAZ NA DOBRO WORLD CUP OSIJEK

Promocija gimnastičkog sporta i to među najmlađom populacijom, i ove godine jedan je od najvažniji zadataka organizacije Svjetskog gimnastičkog kupa. Upravo zbog toga, uz cijene ulaznica od 30,00 HRK odnosno 50,00 HRK (jedan tj. dva dana finala), djeca do 12 godina moći će nastupe najboljih hrvatskih i svjetskih gimnastičara pratiti potpuno besplatno.

Za sve posjetitelje, velike i male, organizatori pripremaju mnoštvo iznenađenja, a najsretniji će moći 26. i 27. svibnja osvajati i zanimljive nagrade. Već sada, ulaznice se mogu kupiti putem sustava ENTRIO ili putem linka https://osijekgym.com/ulaznice/.

Sve najave i novosti u svezi DOBRO World Cupa Osijek možete pratiti na www.osijekgym.com.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!