Sport / Ostalo

Katja brončana na prvesntvu Balkana

Katja brončana na prvesntvu Balkana

Od 27.04. do 29.04. u Beogradu se održalo  23. Prvenstvo Balkana za kategoriju djece od 9 do 13 godina u disciplinama  KATA  i KUMITE  pojedinačno  i ekipno.

Na ovogodišnjem Prvenstvu nastupile je 10 balkanskih država: Turska, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Sukladno pravilima Balkanske Karate Federacije uvjet za  nastup na ovogodišnjem  Prvenstvu Balkana, ostvarili su KATIA  ŠEGAVČIĆ za kategoriju 11 godišnjakinja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

i FRAN SELIGMAN za kategoriju 10 godišnjaka u disciplini kata pojedinačno. Katia (prvakinja Balkana za školsku  kategoriju u 2017.) i najuspješnija Hrvatska  reprezentativka

u  svojoj kategoriji  imala  je zahtjevnu konkurenciju između 26 natjecateljki iz Turske, Slovenije, Bugarske, Rumunjsk, Crne Gore, Makedonije, BiH  i Srbije.

KATIA ŠEGAVČIĆ je svojim izvedbama pokazala kako spada u najviši vrh Balkanskog karatea jer je i pored  domaćinske sudačke pristranosti dvojbenom odlukom sudaca izgubila u trećem kolu

od lošije protivnice iz Srbije. To je stručan komentar i analiza i drugih trenera i gledatelja koji su promatrali borbu.

Protivnica ju povlači u repasaž i u borbi za brončano odličje dominirala u sva 3 odrađena repasaža sa katama EMPI, UNSU i GANKAKU pobijedivši sve svoje protivnice rezultatima 5:0

i osvaja 3 mjesto i brončanu medalju za Hrvatsku. Čime je nagrađena velikim pljeskom i ovacijama prisutnih gledatelja u dvorani.

Mladi nadareni FRAN SELIGMAN svoj prvi nastup na Prvenstvu Balkana je odradio vrlo dobro, bolje od suparnika, ali nedovoljno za sudačke kriterije, te izgubivši rezultatom 4:1 od suparnika koji u nadolazećem kolu gubi meč te Fran ostaje  uskraćen za ulazak u repasaž i borbu za 3. mjesto.

Važno je znati da Hrvatski Karate Savez  za odlazak na ovogodišnje Prvenstvo Balkana i prezentiranje Republike Hrvatske, nije uložio niti jedne kune za mlade kataše za razliku od ostalih Balkanskih zemalja koji vidljivo na kvantitativnoj i kvalitativnoj razini ulažu ogromnu angažiranost, a Hrvatska nije uložila gotovo ništa, te će se pohvaliti s osvojenih 18 odličja i petim mjestom na ljestvici uspješnosti,  uglavnom rezultatima marljivih natjecatelja, trenera i nemjerljivoj potpori roditelja mladih Hrvatskih natjecatelja.

Osobno, kao roditelj i trener Zvonko Biondić mladih karataša  KK Hrvatskog sokola ponosan je na uspjeh Katie Šegavčić i na prvi nastup Frana Seligmana, s nadom da će oni koji skrbe o športu u našem gradu pokazati veću potrebu i pozornost na dosadašnje postignute rezultate i nadolazeće međunarodne rezultate mladih karataša, posebice Katie Šegavčić.

Veliko hvala svima na potpori: roditeljima i treneru mladih karataša Katie i Frana.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!