Sport / Ostalo

Pogledajte kako će izgledati novi stadion NK Osijek!

Pogledajte kako će izgledati novi stadion NK Osijek!

NK Osijek organizirao je danas u prostorijama kina Uranija svečanost za predstavnike medija na kojoj je prezentirao izgled novog stadiona koji će se graditi u sklopu novog nogometnog kampa na Pampasu.

Građevinska dozvola očekuje se kroz dva mjeseca kad bi trebala početi i izgradnja. Osječani bi u komfortu novog stadiona mogli uživati već krajem 2019. ili početkom 2020. godine za kada je najavljen završetak radova vrijednih 35 milijuna eura.

Stadion je projektirala osječka tvrtka Sirrah projekt, koja je poznata i kao projektant hrvatske IKEA. Kapacitet stadiona bit će 12 tisuća i bit će u potpunosti natkriven. Krov ide i deset metara izvan stadiona što će omogućiti organiziranje raznih događanja i van tribina. Predviđene dimenzije novoga stadiona su 188x150 metara i bit će u visini sedmerokatnice (22,5 metara).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ugostiteljskih sadržaja bit će tu restoran, sportski bar, fan shop, fitness, muzej... Zanimljivo, zidovi stadiona mijenjati će boje - redovno će svijetlili bijelom bojom, ali za posebna događanja boja će se mijenjati. Tribine će od terena biti udaljene svega 5-6 metara, a prva dva reda, od njih ukupno 16, biti će luksuznije stolice sa skupljim ulaznicama. Na zapadnoj tribini, loži, bit će i posebne prostorije iz kojih će se utakmice moći pratiti opuštajući u jacuzziju... Naravno, za one koji si to mogu priuštiti.

novi stadion 1

Tribine su nakošene maksimalno kako bi se iz svakog reda teren mogao što bolje vidjeti, a iznad njih bit će tzv "promenada" na kojoj će se navijači moći opskrbiti hranom i pićem, ali i također gledati utakmicu.

Stadion još nema ime. Moguće je da će biti i neko sponzorsko ("XY Arena"), ali i da građani sami predlažu kako će se stadion zvati pa da članovi kluba glasuju za najbolji prijedlog.

U sklopu infrastrukturnih radova, bit će izgrađene i nove pristupne ceste, a u perspektivi će se imati cjelovito prometno rješenje, pa će ova lokacija biti povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnim arterijama. Do Pampasa će se, dakako, postojati i pješački prilaz. Za one koji će dolaziti automobilima, predviđeno je 750 parkirnih mjesta te još 150 za VIP goste.

- Ništa nije slučajno, nije slučajna ni naša trostruka pobjeda, nije slučajno da u našem klubu rade isključivo Osječani, da nam je trener Osječanin i nije slučajno da nam naši mađarski  partneri daju slobodu da radimo sve sami. Zahvaljujem im se na tome, zahvaljujem se mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za donaciju, do sad već, 6 milijuna eura za razvoj sportske infrastrukture koja će biti slavonska tvornica nogometaša, rekao je predsjednik kluba, Ivan Meštrović.

novi stadion 1

Što se tiče starog Gradskog vrta, on ostaje također klupski, ali će na njemu igrati druga momčad.

- Gradski vrt je otpao jer se nije moglo graditi i igrati, a želja je i da stadion živi 365 dana što na Gradskom vrtu nije bilo moguće. Zbog toga je izabran Pampas uz koji će biti i kamp u koji svakodnevno hodočasti minimum 1000 ljudi, rekao je Meštrović.



- Želimo stadion nabijen emocijama, strašću i ljubavi prema gradu. Cilj je da na stadion dolaze svi oni koji do sad nisu nikad dolazili, pa čak i oni koje nogomet uopće ne zanima. Stadion mora biti simbol grada, mora biti nova razglednica i zato želimo promenadu od grada sve do stadiona, zaključio je Meštrović.

Pitali su novinari klupskog predsjednika hoće li ovakvi infrastrukturni poduhvati značiti da će se na novom stadionu proslaviti i naslov državnog prvaka?

- Puno je teže izgraditi Kamp i stadion nego osvojiti Prvenstvo, što je u Hrvatskoj uostalom i dokazano. Titule je osvajalo nekoliko klubova, a ovakav projekt nitko kod nas još nije napravio. A ukoliko nam se još uz to posreći da u idućem razdoblju postanemo i prvaci, daj Bože, nitko sretniji od nas!

novi stadion 1

novi stadion 1

novi stadion 5

novi stadion 6

novi stadion 7

novi stadion 8

novi stadion 9

novi stadion 9

novi stadion 11

novi stadion 12

novi stadion 13

novi stadion 14

novi stadion 15

novi stadion 16

Galerija s HD fotografijama novog stadiona pogledajte OVDJE.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!