Iz Osijeka startao Tour of Croatia 2018.

FOTO Iz Osijeka startao Tour of Croatia 2018.

PXL 170418 20319641

Četvrta po redu biciklistička utrka Tour of Croatia startala je danas ispred osječke Konkatedrale. Na samom istoku Hrvatske, jutros se okupilo više od 130 biciklista koji su točno u 11:00 krenuli sa starta.

Ove je godine utrka zahtjevnija nego prethodnih i organizirana je u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije.

Sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske, televizijskim će signalom biti poslana na sve kontinente u 200 zemalja svijeta.

 Uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih, a prolazak kroz Grad Našice i Grad Kutjevo posebno obogaćuje utrku. Uspon na PP Papuk iznenadio je i organizatore prilikom planiranja i obilaska etapa, a biciklistima će predstavljati jednu novinu koja će fizički otežati put ka Koprivnici, ali 130 km od jedinog brdskog cilja u etapi i konačnog cilja etape u Koprivnici dovoljno je da se manje kvalitetni brdaši vrate u glavnu skupinu biciklista koji će se boriti u finalnom sprintu za pobjedu u etapi i prvu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim. Zrinski trg bit će savršena sportska arena. i pružiti divnu uspomenu pobjedniku etape i svim prisutnima koji će uveličati cilj prve etape četvrtog izdanja Toura of Croatia.

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events