Sport / Ostalo

Osječki Ferivi polumaraton starta ove subote

Osječki Ferivi polumaraton starta ove subote

Osjetite snagu svog tijela, umirujući ritam koji trčanjem proizvodite i pozdravite proljeće onako kako mu to i dolikuje!

Trčanje nije samo sportska disciplina, trčanje je najprirodniji pokret i ne zahtijeva više od patika i odluke da se pokrenemo, a nagrada za dobru volju donosi višestruki dobitak: poboljšanu kondiciju, zdravlje, vitalnost, poletnost, smanjenje stresa, povećanje općeg zadovoljstva i koncentracije u radu na svim drugim područjima života.

Kad priroda oživi i kad maslačci zažute travnjake, Osijek će 7. travnja, po 14. put ugostiti preko 1000 zaljubljenika ovog sporta, te u dionici dugoj 21,097 km provesti trkače kroz sve ljepote grada. Kroz godine organizatori su osluškivali prijedloge i želje trkača, te su ove godine u događaj ukomponirali brojne novine kako bi svatko dobio doživljaj bogat jedinstvenim iskustvom kakvo samo široka slavonska duša zna pružiti svakom tko se odluči biti dio ove proljetne atrakcije. Sama utrka zamišljena je kao razglednica grada koja će otvarati prizore osječkih znamenitosti i zanimljivih lokacija, počevši od centralnog trga prema Retfali, te šetnice od Neptuna uz kompu i vodenicu, sve do Zimske luke kada će se trkači preko Trga A. Starčevića kretati secesijskom Ulicom europske avenije prema Donjem gradu. Sasvim nova i estetski uređena šetnica bit će od prvog metra ukomponirana u trkačku rutu.

Osječki Ferivi polumaraton veliki  je doživljaj za svakog tko će se po prvi puta naći u najljepšem gradu, ali i za one trkače koji su svake godine s nama, kao i za sve građane koji će, ne štedeći svoje grlo, otvorenim srcem dođi iskazati podršku i profesionalcima i rekreativcima.

Trčanje je genijalan sport jer navijači uz stazu ne razlikuju domaće i goste, nego svesrdno podržavaju svakog pojedinca koji se odlučio za ovaj nimalo lak pothvat, istrčati 21,097 km. To što je Slavonija je ravna, ne znači da je lako pregaziti  dionicu Osječkog Ferivi polumaratona jer ravnica promiče nužnost oko 30 000 kontinuiranog ponavljanja identičnih pokreta, od sat do gotovo tri sata borbe s vlastitim snagama.

Oni koje još nosi mladenački duh, a nisu fizički spremni istrčati polumaraton, mogu se prijaviti za Utrku građana koja duži 5000 m, te osjetiti intenzitet doživljaja koji je neizostavna pratnja svakog sudionika svih velikih natjecanja. Svima je znano da osim intenzivnog doživljaja, zahvaljujući sponzorima, svaki trkač sa sobom, svake godine, sa Osječkog Ferivi polumaratona, nosi i iznimno bogat startni paket.

Još uvijek nije kasno da se priključite i zajedno sa sportašima amaterima, profesionalcima, rekreativcima, ali i potpuno nespremnim pojedincima testirate svoje granice. Ako želite sudjelovati u nekoj od utrka:

POLUMARATON: kotizacija iznosi 150,00 kn do 26.3., na utrke dan 200,00 kn
UTRKA GRAĐANA "Je l' trčiš, lega?" koji sponzorira RBA banka: kotizacija iznosi 50,00 kn do 26.3., kao i na sam dan utrke
DJEČJA UTRKA koju sponzorira Ledo: nema kotizacije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

*Svi sudionici startaju zajedno u 10 sati i 30 minuta.

Organizatori zahvaljuju svakom trkaču koji je prepoznao ljepotu Grada na Dravi i ukazao povjerenje AK Hrvatski sokol.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!