Sport / Ostalo

Seniori TK Osijek na državnom prvenstvu

Seniori TK Osijek na državnom prvenstvu

U subotu 24.03.2018. u sportskoj dvorani  osnovne škole „Rugvica“  u Rugvici, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 119 najboljih seniora iz 42 kluba. Organizator turnira bio je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin turnira bio je taekwondo klub „Rugvica“.  


Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s troje natjecatelja, Hanom Marković u kategoriji -57 kg i Laurom Zahirović u kategoriji -62 kg i Filipom Jelošekom  u kategoriji -68 kg. Prvi na tatami izlazi Filip Jelošek kojem je ovo prvo seniorsko prvenstvo Hrvatske i koji ga započinje pobjedom nad predstavnikom zagrebačke „Cobre“  Mate Mišića 16:6, a u borbi za medalju žrijeb mu donosi prvog nositelja skupine predstavnika zagrebačkog „Metalca“ Marka Golubića, kasnijeg prvaka Hrvatske, od kojeg  gubi rezultatom 24:12, što se pokazalo na kraju turnira kao najmanja bodovna razlika, jer je Golubić svoje kasnije protivnike drklasirao s velikim bodovnim razlikama.

Druga na tatami izlazi Hana Marković koja također prolazi prvo kolo protiv predstavnice riječkog „Grobnika“ Natali Hlače 15:3, a u borbi za medalju doslovce u zadnjim sekundama gubi od predstavnice „Zaprešića“ Paule Dodig 8:7, te se na  mora biti zadovoljna s plasmanom od 5.-8. mjesta na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao treća na tatami izlazi Laura Zahirović, koja je bila slobodna prvo kolo, a u borbi za medalju gubi protiv visoke i neugodne predstavnice splitskog „Marjana“ Tine Živaljić 14:2 i tako zauzima plasman od 5.-8. Mjesta.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!