Sport / Ostalo

Započeo 1. Ljetni sportski kamp Osijek

Započeo 1. Ljetni sportski kamp Osijek

Želja organizatora je, kroz kamp, upoznati mališane grada Osijeka s bazičnim sportovima, plivanjem i gimnastikom, te kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme uz razne aktivnosti sportskog i kreativnog karaktera.

Predviđeno trajanje kampa je 4 tjedna (od 27. lipnja do 22. srpnja) i riječ je o 4 grupe u trajanju od 5 radnih dana (od ponedjeljka do petka). Aktivnosti kampa bit će organizirane u dva segmenta: u prijepodnevnim satima (od 08 do 12 sati) – plivački dio (otvoreni bazeni Kopika), a u poslijepodnevnim (od 18 do 20 sati) – gimnastički dio (u sportskoj dvorani Sokolski dom).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kamp su danas najavili gimnastičari i plivači iz ova dva kluba zajedno sa predstavnicima pokrovitelja.

kamp_495


[span class=attention]Zadovoljstvo nam je izvijestiti vas da je ovaj ponedjeljak s radom počela prva grupa Ljetnog sportskog kampa Osijek 2011. Kao što možete i pretpostaviti, puno veselja, igre i zabave svaki dan čeka polaznike, a ne nedostaje niti prave tjelovježbe - gimnastika i plivanje najvažniji su dio kampa!

Treneri Gimnastičkog društva i Plivačkog kluba Osijek-Žito trude se svaki dan učiniti što zanimljivijim i kreativnijim, zato ne propustite se prijaviti još danas za sudjelovanje u drugom tjednu Ljetnog kampa koji počinje u ponedjeljak, 04. srpnja. Sve detaljne informacije možete pronaći ovdje [/span]

Martina Janjić, ispred Savjeta mladih Grada Osijeka rekla je kako podržavaju ovakve i slične manifestacije, a posebno im je bitno što je sami projekt socijalno osviješten. Osim toga naglasila je kako je pozitivno što će Osijek dobiti ovakav sadržaj u ljetnim mjesecima kada je broj događanja i sadržaje za djecu znatno smanjen.

Tijekom boravka u kampu djeca će proći kroz kratku školu plivanja gdje će u malim homogenim grupama učiti i usavršavati elemente škole plivanja poput plutanja, klizanja, skokova, rada nogu i ruku raznih tehnika, koordinaciju tehnika, a naravno da neće izostati ni zajedničke štafetne, momčadske, ali i kreativne igre. Tijekom gimnastičke škole, djeca će se upoznati sa spravama i rekvizitima koji se koriste u gimnastici te učiti i usavršavati razne elemente poput kolutanja, mostove, visenja, zvijezde, pravilnog hodanja i držanja, a sve to uz nadzor i pomoć naših trenera.

„Moj gimnastički put započeo je sa 5 godina i pomogao mi je da izgradim sebe kao osobu", rekao je Tomislav Marković, jedan od ponajboljih hrvatskih gimnastičara.

Mlada plivačica Paula Herek rekla je kako je ona prvo trenirala gimnastiku, a nakon toga se prebacila na plivanje gdje planira i ostati, a već sada je postigla značajne uspjehe. Poznato je kako su gimnastika i plivanje bazični sportovi koji pomažu u razvoju motorike i ostalih fizičkih i psihičkih karakteristika mladih ljudi pa je zasigurno kamp ovakvoga tipa dobrodošao.

Cijena kampa po djetetu za tjedan dana je 200,00 kn, ukoliko se radi o prijavi za više djece (braća/sestre) cijena je niža za 50,00 kn po djetetu. Također, u svakoj grupi (okvirna veličina grupe je 25 djece) biti rezervirano 5 mjesta za djecu slabijeg imovinskog stanja koja će dobiti priliku besplatno sudjelovati u radu kampa, a više o tome na web stranicama organizatora (www.gdosijek.com i www.pkosijek.hr).

Pokrovitelj kampa je Savjet mladih grada Osijeka, a kao sponzori u njegovu realizaciju su se uključile i sljedeće tvrtke: Tiskara Sico d.o.o., McDonald's, Coca Cola, Portanova, Caffe bar Beckers. Bijelić Co., grickalice Kubeti, žvake čunga lunga, Tiskara Subvenio, Briketstroj d.o.o. te Gewinde d.o.o.

Za sve dodatne informacije kao i rezervaciju mjesta u 1. Ljetnom sportskom kampu Osijek 2011. javite se na tajništvo GD Osijek-Žita ([email protected] ili 031 213 538).

{youtube}IRu79RwrCMw{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!