Sport / Ostalo

Promovirani prvi aikido treneri u Hrvatskoj

Promovirani prvi aikido treneri u Hrvatskoj

U subotu 10.03.2018. godine je bila svečana promocija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu za prve Aikido trenere u Hrvatskoj koji su pohađali trenersku školu na Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji u Domu sportova u Zagrebu.

U toj prvoj generaciji  22 trenera Aikida uspješno su stekli zvanje Trener Aikida i dvije Aikidoke iz Slavonije; Alen Zita kao preds. Aikido Društva „Slavonija“ i Kristian Pavić kao njegov učenik, također nosioc crnog pojasa. Uvjerenje su uručili NJ.E.Keji Takiguchi; Veleposlanik Japana, dr.sc.Siniša Ceraj; ravnatelj Hrvatske Olimpijske Akademije i dr.sc.Tonči Tadić; predsj. Hrvatskog Aikido Saveza.


2018.godina je značajna za Aikido Društvo „Slavonija“ jer je proteklo ravno 10 godina pod vodstvom Alena Zite koji je uspio uvesti Slavonski Aikido u  punopravno članstvo u Nacionalni Sportski Savez za Aikido i održati ga u njemu. Samim time smo pod Hrvatskim Olimpijskim Odborom, International Aikido Federation (IAF), World Aikido Headquarters“,Međunarodnim Olimpijskim Odborom i Svjetskoj sportskoj organizaciji SportAccord“.          

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako smo članovi navedenih institucija, stječemo pravo na sudjelovanje na Svjetskim igrama: „World Combat Games“ koje se iduće godine održavaju u  Kini u Taipei. Ove godine će mo u svrhu toga osnovati Slavonski demo team i na Nacionalnim sportskim susretima Aikida u Zagrebu i Splitu pokušati se kvalificirati za tu prestižnu sportsku manifestaciju. Sa Aikidom djelujemo sa centrima za treniranje Aikida u Osijeku, Valpovu, Đakovu i od prošlog mjeseca u Zagrebu kojeg vodi Kristian Pavić, a tehnički se brinemo za razvoj Aikida u gradu Požegi. Trenutno se vrše upisi u drugu generaciju „Dječije grupe“ od 9-13 godina, a upisi za odrasle su svakodnevni za navedene gradove u Slavoniji. Za sve ostale informacije pogledajte na www.aikido-slavonija.hr ili na kontakt boj 099 246 2865; Trener Aikida Alen Zita.

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!