Paraplivači Delfina sjajni u Splitu

Paraplivači Delfina sjajni u Splitu

delfin

Ovaj vikend naši najbolji plivači i plivačice uspješno su nastupili na Otvorenom paraplivačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Na natjecanju je nastupilo 105 plivača iz 6 zemalja, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija i Bosna i Hercegovina. Čestitamo cijelom timu na uspješnom nastupu i osvojenim odličjima.

 Priređivači natjecanja bili su  Plivački klub Cipal - Split ( PK Cipal ) i Plivački klub Mornar – Split te HPSOI, koji su priredili  tradicionalno dobro natjecanje.

Na natjecanju je nastupio i PKOI DELFIN iz OSIJEKA, koji je i ovaj put zabilježio značajne rezultate. Pobrali smo brojne medalje u općoj kategoriji i diplome u juniorima. Došli smo kući s jednim zlatom, jedanaest srebrnih mjesta i četiri bronce. Juniori su osvojili četiri prva mjesta, četiri druga mjesta, dva treća mjesta i jedno peto mjesto.

U općoj kategoriji sa zlatom se vratio DENIS LENGER na 50m prsno, srebro su imali na 50m slobodno FRANKO ŠTIMAC, MARIJAN GAZDIĆ, na 100m leđno FRANKO ŠTIMAC i DENIS LENGER, na 50m prsno FRANKO ŠTIMAC i MARIJAN GAZDIĆ, na 100m slobodno MARIJAN GAZDIĆ, na 50m leđno MARIJAN GAZDIĆ i FRANKO ŠTIMAC i na 100m prsno FILIP NELOVIĆ. Broncu su osvojili FILIP NELOVIĆ na 50m prsno DENIS LENGER na 100m slobodno i na 50m leđno, te FRANKO ŠTIMAC NA 100M PRSNO.
JUNIORI su se vratili sa četiri prva mjesta, četiri druga mjesta dva treće mjesta i jednim petim mjestom.

Prvo mjesto u 50m slobodno , 50m leđno, 100m leđno, 50m prsno i 100m prsno imao je FRANKO ŠTIMAC. Drugo mjesto u 50m slobodno, 50m leđno i 100m leđno imao je JURAJ PLAZIBAT, na 50m leđno TOMISLAV BENKOTIĆ ,treće mjesto imali su na 50m slobodno TOMISLAV BENKOTIĆ i na  50m leđno  naš najmlađi natjecatelj MATEJ KARAČIĆ ŠOLJIĆ.

Ostali natjecatelji bili su MARKO ŠILOVIĆ koji je imao 4mj., na 100m leđno, TIN BARBARIĆ 7.mj na 50m leđno i 8mj., na 100m slobodno.
Nastupio je i MARKO KOVAČEVIĆ koji je plivao 50m slobodno, 100m slobodno i 50m leđno, koji je popravio svoje osobno vrijeme, ali na žalost u njegovoj kategoriji oštećenja nije bilo natjecatelja.

PKOI DELFIN OSIJEK nastupio je s deset natjecatelja, imao je 34 starta i ni jednu diskvalifikaciju, uspješno krenuo u 2018 godinu.

 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja