Sport / Ostalo

Horvat prvi u Linzu, AK Slavoniji sedam medalja na PH

Horvat prvi u Linzu, AK Slavoniji sedam medalja na PH

Hrvatski rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat nastupio je 10. veljače 2018. godine na međunarodnom dvoranskom mitingu “Gugl-Meeting Indoor” u austrijskom Linzu.

Horvat je preskočio 5,43m i zajedno s Marekom Arentsom iz Latvije podijelio 1. mjesto.

Iz prvog je pokušaja svladao visine 5,18m, 5,33m i 5,43m. Nažalost, sljedeću visinu 5,53m nije uspio preskočiti iz tri pokušaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon odrađena dva međunarodna mitinga (Cottbus i Linz), Horvata sada očekuje Dvoransko prvenstvo Balkana koje će se održati 17. veljače u Istanbulu.

Sven Salaj peti na Dvoranskom prvenstvu Balkana za juniore

Član Atletskog kluba Slavonija-Žito, skakač s motkom Sven Salaj, nastupio je za reprezentaciju Hrvatske na Dvoranskom prvenstvu Balkana za juniore održanom 10. veljače 2018. u Sofiji.

U konkurenciji 8 motkaša, Sven je zauzeo 5. mjesto s preskočenom visinom 4,50m.

Iako je još uvijek mlađi junior, to mu je već drugi nastup na juniorskom prvenstvu Balkana. Naime, prošle godine je nastupio na otvorenom, u rumunjskom Pitestiju gdje je također bio peti.

Inače, hrvatski atletičari su u Sofiji osvojili 12 medalja (3 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončane) te je Hrvatska prema broju osvojenih medalja bila druga najuspješnija reprezentacija na natjecanju, odmah nakon Rumunjske koja je sakupila isti broj medalja, ali veći broj onih zlatnog sjaja (7 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane). Treća je bila Bugarska s 11 medalja (3 zlatne, 4 srebrne, 4 brončanih).

Osvojeno 7 medalja na Dvoranskom PH za kadete, Škorjancu srebro i bronca

Dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje održano je 10. veljače 2018. u Rijeci.

Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito vratili su se kući sa 7 medalja – 2 srebrne i 5 brončanih.

Najuspješniji pojedinac bio je Dominik Škorjanc osvojivši dvije medalje – srebro na 60m prepone (8,90) i broncu u skoku u vis (1,67m).

Srebrna je bila i Barbara Paravac u skoku s motkom (2,80m).

Na treću stepenicu postolja popeli su se Luka Bede na 60m (7,54), Lorena Faktor na 60m prepone (9,50) te motkaši Fabijan Miličić (2,70m) i Petra Šešum (2,70m).

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!