Sport / Ostalo

Davis Cup: Na Kanađane danas bez Marina Čilića

Davis Cup: Na Kanađane danas bez Marina Čilića

Susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa u Osijeku između Hrvatske i Kanade danas  u 14 sati otvaraju Borna Ćorić i Peter Polansky. Nakon njih na teren će najbolji Kanađanin Denis Šapovalov i Viktor Galović. Za subotnji susret parova nominirani su Ivan Dodig i Franko Škugor, dok će kanadski dvojac činiti Daniel Nestor i Vasek Pospišil. Naravno, sve je najviše zanimalo zašto među nominiranima nema našeg najboljeg igrača Marina Čilića.

- Nisam fizički 100 posto spreman, trebam još malo odmora i dogovor je da ne igram u petak. No, za  moguće nastupe u subotu i nedjelju bit ću izborniku na raspolaganju - objasnio je Marin.

- Nismo htjeli riskirati i Marina postaviti u petak da ga slučajno ne bi izgubili za preostala dva dana. Da li će igrati u parovima? Opcija postoji, no prvo ćemo pričekati rasplet prvog dana i onda zajednički donijeti odluku - rekao je izbornik Željko Krajan.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Super sam trenirao zadnjih deset dana, teren je odličan i spreman dočekujem meč s Polanskim. Igrali smo jednom prije četiri godine, izgubio sam, no od tada je prošlo puno vremena. Malo ću pogledati njegove mečeve, podsjetiti se kako igra i to je to - u dobrom rasploženju prvi suret dočekuje Borna Ćorić.

- Spreman sam, ne znam što očekivati od dvoboja protiv Šapovalova, koji je ljevoruk. Ove sam godine u dva meča gubio od ljevaka, no sada sam u znatno boljoj formi. Dobro je što igram drugi, da se malo priviknem na domaću atmosferu na tribinama - dodao je Viktor Galović.  

- Malo sam iznenađen što za domaći sastav nije nominiran Marin Čilić, no znao sam da ta opcija postoji. Vjerujem da bi Čilić mogao zaigrati u subotnjim parovima - kazao je kanadski izbornik Frank Dancevic, koji je i objasnio nominaciju Polanskog kao drugog igrača.

- Vasek je u zadnje vrijeme dosta igrao, imao je i manjih problema s virozom i Peter, koji je u dobroj formi, je sasvim logičan izbor - rekao je Dancevic.

Preostale ulaznice za susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade prodavat će se u petak i na prodajnom mjestu ispred dvorane Gradski vrt u Osijeku. I dalje će u prodaji biti isključivo kompleti, po cijeni od 150 ili 200 kuna, ovisno o sektoru. Blagajne se otvaraju u 10 sati.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!