Sport / Ostalo

Pet boraca TK Osijek u Kninu

Pet boraca TK Osijek u Kninu

Proteklog vikenda 27.01.2018. održan je Knin open 2018 u organizaciji taekwondo kluba Div Knin. To je bio ujedno i prvi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju za svijetsko juniorsko prvenstvo u Hammametu u Tunisu. Na turnir je nastupilo 383 natjecatelja iz 58 klubova. Taekwondo klub Osijek nastupio je sa 5 boraca.

U konkurenciji kadeta nastupio je Filip Zahirović (-45kg) koji je u borbi za medalju pobijedio Lovru Stubičara iz zagrebačkog Susedgrad Sokola 14:4, da bi u borbi za finale izgubio od Leona Dukanovića iz zagrebačkog Elitea, kasnijim pobjednikom turnira i tako se morao zadovoljiti brončanom medaljom

U juniorskoj kategoriji i borbi za reprezentativne bodove nastupila je juniorka Mateja Šuvak (-55kg) koja odlično odrađuje prvu borbu i pobjeđuje predstavnicu splitskog Marjana Lanu Grabar s 5:3, u drugom kolu bori se s Anamarijom Žalac iz Gacke, u ujednačenoj borbi koja na kraju završava u regularnom dijelu 7:7 i pristupa se dodatnoj 4 rundi na zlatni bod koju na Matejinu žalost dobija Anamarij Žalac, a Mateja ostaje na korak do medalje. U muškoj juniorskoj konkurenciji nastupa Denis Bakunić (-68kg) koji u ujednačenoj borbi za medalju, gubi od Patrika Pavlekovića iz zagrebačkog Iona, koji je kasnije i bio pobjednik turnira, sa 17:14 u zadnjim trenutcima borbe. Isti put je imao i njegov klupski kolega u težoj kategoriji, Matej Volarević (-78kg) koji u borbi za medalju gubi od Ivana Diega Ćosića iz zagrebačke Dubrave. U kategoriji do 48kg Marko Šimon odrađuje odličan posao i u borbi za finale pobjeđuje Karla Martinčevića iz zagrebačkog Kondora 8:4, a u finalu ga dočekuje brončani sa prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva, predstavnik domaćina Josip Teskera koji se pokazao kao tvrd orah i Marko se na kraju morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom i prvim reprezentativnim bodovima. Treba napomenuti da je Marko tek od 01.01. ove godine ušao u juniorsku konkurenciju.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!