Sport / Ostalo

Davis cup u Osijeku: Tenisači stigli, Gradski vrt spreman

Davis cup u Osijeku: Tenisači stigli, Gradski vrt spreman

Teniski reprezentativci Kanade, kao i veći dio teniske reprezentacije Hrvatske, stigli su u Osijek gdje će od 2. do 4. veljače u dvorani Gradski vrt igrati susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Dvorana Gradski vrt i zemljana podloga na kojoj će se igrati u popunosti su spremne za odigravanje susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade, tako da su tenisači tijekom ponedjeljka odradili i prve treninge.

- Već su stigli i odradili danas prve treninge Borna Ćorić (47.), Viktor Galović (181.), Ivan Dodig (8. na rang listi igrača u paru) i Franko Škugor (38. u paru). Marin Čilić je na putu iz Australije i trebao bi stići do sutra navečer i možda već u srijedu odraditi lakši trening: Svi znate da je Marin Čilić trenutačno 3. igrač svijeta tako da će predstojećeg vikenda biti najbolje rangirani tenisač na svijetu koji će igrati susrete Davis Cupa jer za svoje zemlje ne igraju niti Nadal, ni Federer ni Đoković, rekao je jučer predsjednik Teniskog saveza Osječko-baranjske županije Vatroslav Šrajer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da su sve ulaznice gotovo već rasprodane sigurno je i kako će na tribinama vladati odlična atmosfera.

PXL 290118 19480674

Ove godine će se našim najboljim tenisačima u Osijeku suprotstaviti mlada zvijezda Denis Šapalov, 48. tenisač svijeta, Vasek Pospisil 85., Peter Polansky 141. i Daniel Nestor 60. na ljestvici parova. Kanađane će prvi puta s klupe voditi porijeklom hrvatski trener Frank Dančević, dok će Kanađanima zbog ozljede nedostajati njihov najbolji igrač Miloš Raonić.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!