Sport / Ostalo

Izabrani najbolji sportaši u Županiji i Osijeku za 2017. godinu

Izabrani najbolji sportaši u Županiji i Osijeku za 2017. godinu

Tradicionalni izbor najboljeg sportaša Osijeka i Osječko-baranjske županije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku organizirali su jučer, 26. siječnja, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Zajednica športskih udruga Grada Osijeka te Glas Slavonije.



Gimnastičar Robert Seligman, sedmi put i tenisačica Donna Vekić, peti puta najbolji su sportaši grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2017. godini. Župan Ivan Anušić uručio je trofej najboljeg sportaša Robertu Seligmanu, čestitao svim dobitnicima te poručio:

- Osječko-baranjska županija će uvijek biti tu da vas prati, vaš rad i vaše potrebe, jer to i trebamo činiti. Sport je strašno važan u razvoju mladih ljudi i mi to prepoznajemo, rekao je župan Anušić.

Najbolji sportski kolektiv Grada i Županije je NK Osijek, najuspješniji osječki trener je Krešimir Ižaković (Veslački klub Iktus), Nagrade Sokol za iznimna sportska dostignuća, koje dodijeljuje Glas Slavonije, dobili su Vjekoslav Đebić za 50 godina djelovanja u šahu, Andrija Vučković za dugogodišnji rad u školskom sportu i odbojci, braća Patrik i Anton Lončarić za veslačko juniorsko svjetsko zlato u dvojcu bez kormilara.

Dobitnik uzor-trofeja Matija Ljubek koja se dodjeljuje za životno djelo u sportu je Zvonko Borbaš, ikona osječkog karatea, koji je u tom sportu već 51 godinu.

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!