Sport / Ostalo

''Zdravko je krenuo'': Akcija niza sportskih aktivnosti za sve građane

''Zdravko je krenuo'': Akcija niza sportskih aktivnosti za sve građane

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek , uz podršku Grada Osijeka pokreće akciju „Zdravko je krenuo“ . Prva aktivnost u sklopa akcije je Novogodišnja utrka koja se već 35. put tradicionalno održava 1. siječnja u Osijeku.


Pozivu na pomoć u promociji akcije odazvali su se i brojni osječki vrhunski sportaši (Robert Seligman, David Šain, Ivan Horvat, Anton i Patrik Lončarić, Ivana Grubeša, Ante Vuković, NK Osijek,  ŽOK Osijek, Klub američkog nogometa Osijek Cannons i mnogi drugi)  koji će kratkim promo-filmićima pozvati građane na sudjelovanje.

 

„Zdravko je krenuo“ usredotočuje se na sve aspekte sportske rekreacije, uključuje sve građane, bez obzira na dob i spol, bez obzira na socijalnu pripadnost, bez obzira na nivo sportskog znanja. Akcijom žele ostvariti viziju grada Osijeka kao sredine poželjnog, modernog, aktivnog i zdravog življenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Želimo učiniti da sportska rekreacija bude dio života grada što ga čini živopisnim, zabavnim i zanimljivim, privlači ljude da žive, rade, da nas posjete i ulože ovdje. Želimo da svatko pronađe aktivnost upravo za sebe, da tjelesno vježbanje postane dio svakodnevnog života našoj djeci i mladima. Da se kroz zajedničke sportske aktivnosti ljudi povežu i osjećaju dijelom zajednice. Akcija uključuje 12 godišnjih aktivnosti, raspoređenih kroz cijelu godinu. Neke od aktivnosti su nove, neke su već poznate građanima Osijeka ali su zbog zajedničkog cilja, postale dio akcije.

 
1 trčanje -Novogodišnja utrka
2 fitness -Dani fitnessa
3 planinarenje - Papučki jaglaci
4 trčanje -Ferivi polumaraton
5 biciklizam -Bajsom za zdravlje
6 trčanje -Noćna desetka
7 nordijsko hodanje -Štafeta za Osijek
8 trim -Svi na trim!
9 biciklizam -Bajsom za "Pobjede"
10 pješačenje -Osječki pješački put
11 kuglanje -Prva kugla Pampasa
12 klizanje -Bal na Ledu
 
Sudjelovanjem na prvoj aktivnosti građanin se registrira u akciju ispunjavanjem evidencijskog listića u koji se žigom ovjerava sudjelovanje na svakoj pojedinoj aktivnosti. Sudionik treba skupiti najmanje 10 žigova kako bi osvojio status „Superzdravko“ i ušao u završno izvlačenje za brojne nagrade: karte za bazen, klizalište, utakmice osječkih sportskih klubova, članarine u fitnessima, u sportskim klubovima, sportsku opremu itd.

Prva aktivnost u 2018. godini bit će Novogodišnja utrka koja će se održati u ponedjeljak, 1.1.2018. godine i koja je nastavak tradicije okupljanja sportaša, sportskih djelatnika i građana na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini s isključivim ciljem razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku, dok je natjecateljski dio ovog okupljanja u drugom planu. G
 
Novost je ove godine povećan broj kategorija, te uvođenje posebne kategorije “Zdravko je krenuo” u dužini 500 metara. Ova je kategorija namjenjena građanima koji nisu u mogućnosti istrčati puni krug oko mostova bilo zbog godina, nedostatka kondicije ili nečeg drugog, a ukoliko im putem ponestane snage mogu jednostavno do cilja DOHODATI. Naglašavamo da pobjednika ima toliko koliko i kategorija – ukupno osamnaest. Za pobjednike kategorija sponzor “Ferivi” Co d.o.o. pripremio je poklon pakete te majice za prvih prijavljenih 350 sudionika, a za troje najuspješnijih po svakoj kategoriji medalje je osigurao organizator.
 
Prijave natjecatelja: Natjecatelji se prijavljuju na dan utrke kod veslačkog kluba Iktus u vremenu od 11 do 11,45 sati. Sve kategorije startaju u 12 sati. Cilj svih utrka je kod veslačkog kluba IKTUS.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!