Sport / Ostalo

Uspješan nastup taekwondo kluba Osijek na turniru u BiH

Uspješan nastup taekwondo kluba Osijek na turniru u BiH

14. «Fojnica Open» održan je ovaj vikend u Fojnici u susjednoj nam BiH. Na natjecanju u borbama sudjelovalo je 200-tinjak natjecatelja većinom iz klubova iz BiH, no našli su se i neki iz Hrvatske, pa tako i taekwondo klub «Osijek».

14. «Fojnica Open» održan je ovaj vikend u Fojnici u susjednoj nam BiH. Na natjecanju u borbama sudjelovalo je 200-tinjak natjecatelja većinom iz klubova iz BiH, no našli su se i neki iz Hrvatske, pa tako i taekwondo klub «Osijek». TKD «Osijek» nastupao je sa 9 natjecatelja, 3 u mlađim kadetkinjama, 3 u kadetkinjama i 3 u kadetima, gdje su još jedanput polučili izvrsne rezultate.
taekwando_klub_osijek_495
Za mlađe kadetkinje nastupale su sestre Rea i Lucija Bede (obje -33kg) te još jedanput imale okršaj u finalnim borbama. Rea osvaja zlatnu medalju, dok Lucija osvaja srebro. Također, u mlađim kadetkinjama nastupala je i Alena Vekić (-43kg), koja je zaustavljena u polufinalnoj borbi te osvaja broncu. S ovim uspjehom, mlađe kadetkinje zauzimaju odlično 2. mjesto u ukupnom poretku mlađih kadetkinja.

U kadetkinjama imamo još jedno Osječko finale, gdje se jedna nasuprot drugoj suočavaju Petra Grcić i Tena Marjanović(obje+59kg). I Petra i Tena odrađuju odličnu borbu, no zlatnu medalju odnosi Petra dok Tena osvaja srebro. Laura Zahirović (-37kg)još jednom pokazuje nadmoć nad protivnicama i u finalnoj borbi dobija protivnicu iz TKD kluba «Imotski» sa značajnom prednošču te kući odnosi zlatnu medalju. Još jednom odlične kadetkinje za klub osvajaju pehar kao drugoplasirane u poretku kadetkinja na turniru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kadetima nastupaju Filip Dolić (-33kg), Matija Šarić i Denis Mijić (obojica -37kg) te ostvaruju odličan uspjeh. Matija Šarić nažalost gubi finalnu borbu, no ne bez pruženog kvalitetnog otpora i napetosti sve do kraja, te kući odnosi srebrnu medalju. Filip Dolić gubi u polufinalnoj borbi od danas boljeg protivnika te osvaja brončanu medalju. Denis Mijić gubi u četvrtfinalnoj borbi od kasnijeg pobjednika te kategorije.

"Turnir je odrađen odlično od svih natjecatelja, te sam izrazito zadovoljan uspjehom koji su ostvarili. Fojnica Open nam je oduvijek jedan od dražih turnira na koje odlazimo, i na kojemu svake godine ostvarujemo odlične rezultate.  Svaka čast na pokazanoj srčanosti i borbenosti svim natjecateljima" - zaključuje glavni trener tkd kluba «Osijek», Damir Zahirović.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!