Povijesna godina iza veslača Iktusa

Povijesna godina iza veslača Iktusa

vk iktus

Daniel Srb izabran je ponovo za predsjednika Veslačkoga kluba Iktus za sljedeće dvije godine, Davor Lončarić novi je predsjednik Skupštine Iktusa, izabrani su i novi članovi Predsjedništva te Nadzornog odbora. Zaslužnim su članovima proglašeni prof.dr. Branimir Marković i mr.sc. Jure Glavaš. Dodijeljena su i priznanja osvajačima zlatnih medalja na Prvenstvu Republike Hrvatske te posebne plakete sudionicima i osvajačima medalja na europskom i svjetskom prvenstvu.

Na skupštini su proglašeni zaslužni članovi VK Iktus - prof.dr.sc. Branimir Marković i mr.sc. Jure Glavaš, prvi državni reprezentativac kluba iz 1973. godine. Posebna klupska priznanja (srebrnjake) primili su najbolji sportaši u klubu - osvajači 6 naslova prvaka na ovogodišnjem državnom prvenstvu (seniorska zlata u dvojcu bez, četvercu bez i četvercu sa te juniorskom zlatu u dvojcu bez, četvercu bez i osmercu) - David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Dino Belić, Krešimir Forjan, Anton Lončarić, Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić, Marko Iža, Vedran Steiner, Leon Jug, Marijan Lovković, Bruno Bašić i Marin Kovač. Osvajači medalja i sudionici europskih i svjetskih prvenstava dobili su i posebne plakete- priznanje za ostvarene uspjehe, a to su Patrik i Anton Lončarić (osvojen naslov svjetskih juniorskih prvaka u dvojcu bez kormilara, nastup na juniorskom EP i osvojeno 7. mjesto u istoj disciplini te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvrercu bez kormilara), Ivan-Ante Grgić (naslov europskog juniorskog prvaka u četvercu s kormilarom, nastup i osvojeno 4. mjesto na SP u četvercu bez kormilara te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvercu bez kormilara) i Aria Cvitanović (nastup na juniorskom EP i 15. mjesto u samcu na SPJ).

Jednoglasno je na skupštini za predsjednika VK Iktus izabran Daniel Srb i predsjednik Skupštine kluba Davor Lončarić. U Predsjedništvu Veslačkog kluba Iktus sljedeće će dvije godine raditi Daniel Srb (predsjednik), Davor Brust, Darko Cvijić, Boris Čagalj, Branko Kovač, Vladimir Krajnović, Zdravko Pavić, Branimir Srb i Mario Štimac, a u Nadzornom su odboru Mario Staščik (predsjednik), Željko Betlehem i Vjekoslav Kolobarić.

Predsjednik kluba Daniel Srb istaknuo je u svom izvješću kako je protekla godina bila najuspješnija u povijesti kluba kada su u pitanju nastupi i osvajanje medalja na velikim svjetskim natjecanjima jer je nakon ogromnog uspjeha Davida Šaina i osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2012. godine Iktus prvi put u povijesti i to u samo jednoj godini dobio osvajače juniorskog svjetskog zlata (braća Lončarić), europskog juniorskog prvaka (Grgić) i broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (Grgić i Lončarići). Podsjetio je i kako je ostvarena odlična suradnja s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom i osobno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem koji je pokazao veliko razumijevanje i dao odgromnu potporu klubu koja je na kraju rezultirala i velikim, povijesnim rezultatima. Zahvalio je i svim sponzorima, napose osječkoj Saponiji koja značajno pridonosi razvoju kluba. Ovu kalendarsku godinu Iktus završava u "plusu", a potporama grada, županije, sponzora i članarine osigurano je gotovo 800 tisuća kuna (više od polovice tog iznosa potpora je grada Osijeka zahvaljujući kojoj u klub stiže i jedan novi čamac - skif za Davida Šaina). Srb je dodao kako je klub u potpunosti opravdao uložena sredstva te kako zaslužuje i nastavak potpore jer je jedini klub koji je osvojio drugo mjesto u državi te tri velike medalje na međunarodnim prestižnim natjecanjima.

Glavni trener Krešimir Ižaković govorio je pojedinačno o ostvarenim rezultatima rekavši kako je Iktus "skočio" s petog mjesta u Hrvatskoj prije dvije godine na drugu poziciju, no dodao je kako je moglo biti i osvojeno državno klupsko prvenstvo da je na vrijeme, a ne preko noći uoči državnoga prvenstva, donesena odluka da juniori mogu nastupati u više seniorskih natjecanja, a ne samo u jednoj kategoriji. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u 2017. godini, trima medaljama na velikim međunarodnim natjecanjima te povratkom u hrvatski vrh s relativno malim brojem veslačica i veslača koji su osvojili, među ostalim, 6 naslova prvaka države.

Tekst i foto: VK Iktus

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota