Dvije medalje za Esseker u Čavlima

Dvije medalje za Esseker u Čavlima

karate

U Čavlima kod Rijeke je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i U21 na kojem su natjecatelji KK Essekera osvojili dvije medalje.

U subotu je na tatami prvo izašao Borna Gudelj u kategoriji kadeta do 57 kg. Borna je prve dvije borbe odradio vrlo sigurno i uvjerljivo pobijedio rezultatom 4:0. U polufinalnoj borbi su nažalost došlo do izražaja posljedice tjedne pauze zbog bolesti a bilo je neizvjeno da li će uopće nastupiti. U zahtjevnom meču sa vrlo kvalitetnim Dinom Šimunec iz Samobora (kasnije je osvojio prvo mjesto) je trebalo odraditi cijeli meč u visokom ritmu što Borna u ovom trenutku nije bio u fizički u stanju te je izgubio rezultatom 3:2.

Ipak je nakon kratke pauze smogao snage te uspješno odradio repasažni meč i osvojio 3. mjesto što je u ovakvom stanju maksimalni domet.

U nedjelju je nastupio mlađi senior Tin Dujmović do 60 kg. koji će sigurno dugo pamtiti svoj finalni meč u kojem je sedam sekundi prije kraja vodio 3:2 i ostao bez zlata. Tina je ponijela želja za pobjedom i u zadnjoj akciji je umjesto izbjegavanja borbe i trošenja vremana odlučio poentirati što je i napravio ali nešto kasnije od suparnika koji je ovom akcijom zaradio izjednačenje koje mu je donijelo i pobjedu zbog pravila prednosti za natjecatelja koji prvi povede. 

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda