Sport / Ostalo

TK Osijek na Vukovar openu

TK Osijek na Vukovar openu

Dana 25.11.2017. u Vukovaru je održan 6. Vukovar open, Kup branitelja Vukovara. Natjecanje je bilo  u taekwondou za sve uzrasne kategorije i natjecanje u KICKU.

Na natjecanju je bilo prisutno 254 natjecatelja iz 41 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i 198 najmlađih natjecatelja u disciplini KID (borbe za mlađe uzraste po modificiranim pravilima bez udaraca u glavu) i KICK (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu (20 sekundi). Treba napomenuti da je na turniru nastupila i kadetska reprezentacija Hrvatske u nešto proširenom sastavu.

Na natjecanju je bio prisutan i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim natjecateljima, u natjecanju KID nastupio je naš člana Marko Skoko u kategoriji -32kg i nažalost izgubio u finalu i morao se zadovoljiti srebrnom medaljom.

U mlađim kadetkinjama nastupila je Nora Verner (-27kg) koja je nažalost izgubila u borbi za medalju od predstavnice zagrebačkog „Oriona“ Stele Spajić 0:6, Martina Ursa (-51kg) koja prvo kolo pobjeđuje predstavnicu zagrebačkog „Oriona“ Mateu Turčinaci 23:3, a u borbi za finale protiv predstavnice bjelovarske „Omege“ Sare Punčec, trenerica Laura Zahirović morala je predati borbu za ulazak u finale zbog povrede,te time osvojila je brončanu medalju.

Mlađi kadet Noa Muštran (-33kg) izgubio je u prvom kolu od predstavnika zagrebačkog „Oriona“ Maksa Kranjčeca 14:3. Mlađi kadet Lovro Matrić (-36kg) u borbi za medalju pobjeđuje predstavnika „Zaprešića“ Marka Petkovića 20:3, a u borbi za finale protiv predstavnika zagrebačkog „Susedgrad Sokola“ Janka Stastnya, trener Damir Zahirović morao je predati borbu za ulazak u finale zbog povrede, te je time osvojio brončanu medalju.

Kadeti Filip Zahirović (-45kg) u borbi za finale bori se s reprezentativcem Hrvatske Nikolom Brnardićem i nakon uzbudljive borbe nažalost gubi i tako se mora zadovoljiti brončanom medaljom.

Kadet Dino Bakunić u borbi za finale gubi od visokog i neugodnog protivnika iz zagrebačkog „Metalca“ Roka Livade 9:0.
Juniorka Ana Pešikan (-49kg) gubi u borbi za finale od predstavnice zagrebačkog „Caspera“ Lorene Žgele 13:3 i tako osvaja brončanu medalju. Isti uspjeh postiže i druga juniorka Mateja Šuvak (-59kg) izgubivši borbu za finale od predstavnice bjelovarskog „Fox“-a Petre Miškulin.

Juniori  Denis Bakunić i Dominik Lovaković (oba-68kg) nalaze se u finalu u kojem Denis pobjeđuje i osvaja zlatnu medalju dok se dominik mora zadovoljiti srebrnom medaljom.

Seniorka Andrea Begić (-62kg) u borbi za finale pobjeđuje predstavnicu vinkovačkog „Sajnamija“ Doris Lukić 18:15, a u finalu se nalazi s klubskom kolegicom Laurom Zahirović od koje gubi i tako osvaja srebrnu medalju, dok Laura osvaja zlatnu medalju.

Na kraju treba napomenuti i odličnu organizaciju turnira kojoj je domaćin i organizator bio taekwondo klub „Otok“, a djecu su najviše oduševile unikatne medalje i pehari koje je izradila braniteljska zadruga „Danubijus“ iz Vukovara.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!