Davis Cup: Hrvatska dočekuje Kanadu u Gradskom vrtu

Davis Cup: Hrvatska dočekuje Kanadu u Gradskom vrtu

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade održat će se od 2. do 4. veljače 2018. u Osijeku, potvrdio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza.

Bit će to treći put da će hrvatska Davis Cup reprezentacija igrati u najvećem gradu Slavonije, nakon što je ondje prethodno ugostila Maroko i Španjolsku. Naime zbog propozicija ITF-a HTS je vrlo ograničen u izboru gradova domaćina različitih kola u Svjetskoj skupini, te ukoliko Hrvatska prođe u drugo kolo natjecanja potencijalni kandidati bili bi Varaždin, Zadar, Split i Zagreb.

"Svi još pamtimo kako je Osijek ugostio tenisače u veljači ove godine, koliko je organizacija bila dobra i kako je sjajna atmosfera stvorena. Gledatelji su bili naš veliki adut i vjerujemo da će se to ponoviti i protiv Kanade. Hvala i svima ostalima koji su iskazali interes za organizaciju, a nadamo se da će novu priliku dobiti već ove godine", rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

PROČITAJTE: Davis Cup razočarenje: Osječani (ponovo) nasamareni

Igrat će se na zemljanoj podlozi, koja će za tu priliku biti postavljena u dvorani Gradski vrt. Formalnu potvrdu Osijeka kao domaćina još treba dati Međunarodni teniski savez (ITF), a očekuje se da će to biti učinjeno u sljedećih desetak dana.

Pobjednik ovog okršaja u četvrtfinalu će u travnju igrati s boljim iz susreta Švicarska - Kazahstan.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak