TK Osijek na Croatia Open 2017

TK Osijek na Croatia Open 2017

tk os croatia

Ovog vikenda 11. i 12. 11.2017  u dvorani 2 „Doma spotrova“ u Zagrebu održan je 23. po redu Croatia open u taekwondo-u, turnir „G-1“ statusa koji se boduje za olimpijadu, koji je okupio 1120 natjecatelja iz 60-ak zemalja iz cijelog svijeta i 252 kluba.

. Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta osvajači medalja sa olimpijada, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru je nastupilo i 9 osječkih boraca i to: kadetkinja Ena Jelošek (-55kg) , kadeti  Filip Zahirović i Marko Šimon (oba -45kg), juniorka Mateja Šuvak (-55kg), juniori Denis Bakunić i Filip Jelošek (oba-68kg), Matej Volarević (-73kg) i seniorke Andrea Begić i Laura Zahirović (obje -62kg).

 Prvog dana turnira na tatami izlaze seniori i dio juniora. Seniorka Andrea Begić u prvom kolu se bori s predstavnicom Njemačke Rhondom Nat, kojoj dobro parira u prve dvije runde, a onda se njemica rezultatski odvaja i na kraju pobjeđuje s 10:2. Druga seniorka Laura Zahirović odrađuje borbu punu rezultatskih preokreta s Poljskom reprezentativkom Milenom Mazurek koja završava rezultatom 8:8 i pristupa se dodatnoj rundi na zlatni bod, koji sretno i spretno zabija poljakinja i prolazi u daljnju fazu natjecanja.

U juniorskoj konkurenciji nastupa Mateja Šuvak koja prolazi prvo kolo protiv predstavnice Njemačke Georgie Maroufidou s 8:6, dok u borbi za medalju gubi od reprezentativke Poljske Ewe Jamiolkowske 17:4 i tako se mora zadovoljiti plasmanom od 5 do 8 mjesta. Junior Matej Volarević gubi u prvom kolu od predstavnika Susedgrad Sokola iz Zagreba Ante Čovića 23:7. U prvom kolu gubi i junior Denis Bakunić od predstavnika Italije Artura Secenda s 18:11. U istoj kategoriji Filip Jelošek niže pobjede protiv Belgijanca Antoine Duponta 9:7, predstavnika San Marina Noah Francionia 25:0 i u borbi za medalju protiv Njemca Jona Porscha 26:5, dok u zahtjevnoj borbi u kondiciskom smislu, za ulazak u finale, punoj rezultatskih preokreta gubi od reprezentativca Srbije Dušana Božanića 17:15, koji je kasnije bio pobjednik turnira. Ovom brončanom medaljom Filip se oprašta od juniorskih velikih turnira i od nove godine prelazi u seniore.

Drugog dana na borilišta izlaze kadeti i kadetkinje, drugi dio juniora i juniorki.
Kadetkinja Ena Jelošek prvo kolo prolazi predstavnicu Austrije Selmu Grosić rezultatom 12:10, dok u borbi za medalju gubi od predstavnice zagrebačkog Elite-a Petre Mrzljak 13:2 i tako se mora zadovoljiti plasmanom od 5 do 8 mjesta. Kadet Filip Zahirović u prvom kolu gubi borbu protiv Talijana Federica Spade 22:10. Njegov klupski kolega iz iste kategorije Marko Šimon u prvom kolu bori se protin reprezentativca Poljske Bartosza Kwiecinskia, koju odrađuje dobro do trenutka dok nije u jednoj akciji doživio rupturu zadnje lože zbog koje je morao predati borbu.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda