Sport / Ostalo

Katja prvakinja Balkana

Katja prvakinja Balkana

Svjetska Karate Federacija (WKF) u svibnju mjesecu 2017. u svoj kalendar  natjecateljskih aktivnosti uvrstila je novo  međunarodno natjecanje u nazivu Otvoreno Prvenstvo Balkana za školsku djecu ( osnovna škola od 1.do. 8 razreda i srednja škola od 1. do 4. razreda) koje je po prvi puta organizirano u gradu Novi Sad, Republika Srbija, u terminu od 9. do 12. 11. 2017.



U pojedinačnim natjecateljskim disciplinama KATA  i KUMITE  na otvorenom prvenstvu nastupile su reprezentacije  Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, CrneGore, Grčke,Albanije, Bugarske i Rumunjske s ukupno 450 svojih najboljih  natjecatelja.  

Od trenutka spoznaje da će Katia nastupiti na Balkanskom prvenstvu kao članica reprezentacije Hrvatske, u dogovoru s roditeljima  započele su opsežne  pripreme za nastup na najvažnijem i najmotiviranijem ovogodišnjem natjecanju,  s ciljem  najuspješnijeg  prezentiranje Hrvatske, svog grada Osijeka i svog kluba.

U uspješan nastup  Katije , temeljen na postignutim rezultatima dosadašnje  natjecateljske sezone  vjerovali su svi  istinski znalci karate športa u Hrvatskoj, a zlobnici kojih nažalost ima i u rodnom Katijinom gradu Osijeku, isčekivali su neuspjeh. Plan trenera  Biondića  i roditelja bio je osvajanje jedne od medalja u vrlo zahtjevnoj konkurenciji 18 natjecateljki  iz Srbije, Slovenije, Crne gore, BiH, Bugarske, Rumunjske i Hrvatske.

Krenulo je natjecanje, Katia s izvedbom majstorske kate KANKUSHO pobjeđuje solidnu mladu natjecateljicu Srbije,rezultatom 5:0.
Potom  izvedbom majstorske kate JION pobjeđuje vrlo dobru natjecateljicu BiH, opetovanim rezultatom 5:0.

U nastavku nastupa izvedbom vrlo zahtjevne majstorske kate GOJOSHIHODAI  pobjeđuje   favoritkinju  iz Crne Gore, opetovanim rezultatom 5:0 uz gromoglasno navijanje reprezentativaca i stožera Hrvatske!

S tri nadmoćne pobjede izborila je finalni susret sa suparnicom  iz Hrvatske Anom Družinec koja je  nešto teže došla do finala. U stožeru reprezentacije oduševljenje, Hrvatska je izborila prvo hrvatsko finale i prve medalje. Trener i Katia pripremaju strategiju za osvajanje  prve zlatne medalje za Hrvatsku , temeljenu na činjenici razlike u natjecateljskoj kvaliteti, u korist Katie.

FINALE:  Katia izlazi prva na tatami i odlično izvodi majstorsku katu KANKUSHO, navijači iz Hrvatske ali i drugih zemalja koji su tijekom  natjecanja zapazili izuzetnu Katijinu kvalitetu, gromoglasno navijaju i na kraju izvedbe nagrađuju velikim pljeskom.

Suparnica izvodi složenu  ali nedovoljno uvježbanu katu GANKAKU,  biva nagrađena pljeskom, ali  gubi  susret  opetovanom odlukom sudaca 5:0.Oduševljenje trenera  ali  i istinskih znalaca karate športa  koji prilaze i čestitaju Katiji , treneru Zvonku Biondiću i tati  Aleksandru, erupcija emocija  čini svoje, potekle su suze radosnice. Oduševljenje još u nama, slijedi proglašenje pobjednika , priprema se Hrvatski barjak, zasvirala Hrvatska  himna,  u svima vulkan emocija i ponosa, Katija je BALKANSKA PRVAKINJA, a suze se  opetovano pojavljuju.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!