Dobar nastup članica Karate kluba Osijek Žito na Svjetskom prvenstvu

Dobar nastup članica Karate kluba Osijek Žito na Svjetskom prvenstvu

PA090112 f

U petak, 27. listopada 2017. u Santa Crus de Tenerife (Španjolska) održano je 10. Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu. Na prvenstvu su u kategoriji kate ekipno kao juniorske reprezentativke  nastupile i članice Karate kluba Osijek Žito: Jana Ledenčan, Tia Ledenčan i Vanesa Vitendorf.

U konkurenciji od 18 kata timova Osječanke su imale iznimno nepovoljan ždrijeb: u prvom su meču čekale pobjednice između reprezentacija Italije (europske vicepervakinje i kandidatkinje za zlatnu medalju) i odličnog Irana, a u istoj su ih skupini čekale još reprezentacije Egipta. Makedonije (aktualne viceprvakinje) te Srbije. S obzirom na sve okolnosti (i ždrijeb i vlastitu spremnost) jedina je razumna odluka bila planirati plasman među osam najboljih timova. U tom je smislu i izabrana takva taktika: odlučeno je da će lakšu katu (Empi) izvesti u meču s pobjednicom Italije i Irana te potom snažnijim i složenijim katama (Goju shiho sho, Kanku dai i Kanku sho) pokušati izboriti status među osam najboljih. Na opće iznenađenje Iran je 4:1 pobijedio Italiju no, ostalo se pri ranijim odlukama te su Jana, Tia i Vanesa odlično izvele Empi katu. No, Iranke su bile bolje i pobijedile s 4:1. Potom su Iranke u četvrtfinalu svladale i Grkinje, ali su u polufinalu izgubile od Egipćanki. Tako su Iranke ostale korak do završnice, a naše su djevojke ostale uskraćene za mogućnosti repasažnih borbi. .

U konačnici, raspored kata timova bio je sljedeći: 1. Egipat, 2. Španjolska, 3. Iran, 3. Rusija, 5. Srbija, 5. Francuska.

“Mislim da smo u danim uvjetima ostvarili najviše moguće. Djevojke su bile vrlo dobro pripremljena, ali s ovakvim ždrijebom bilo je nemoguće napraviti više. Naravno, uvijek ostaju dvojbe jesmo li trebali s Iranom raditi jaču katu, ali to je uvijek tako nakon natjecanja u kojemu ne ostvarite planirano. Da je Iran ušao u završnicu, a nama se otvorila mogućnost za repasaš, tada bi zbog kata koje smo ostavili u pripremi mogli raditi i za medalju.

No, sada treba gledati naprijed  - a naprijed je predstojeće Europsko prvenstvo u Sočiju (veljača 2018.) Mislim da ćemo imati dovoljno vremena dosegnuti vrhunsku formu koja će nam omogućiti borbu za medalju neovisno o ždrijebu.” zaključio je glavni trener Kluba Dražen Gorjanski.

Foto: Darko Šimunec i Jasmina Gorjanski 

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja