Sport / Ostalo

Devet boraca TK Osijek na Galeb kupu

Devet boraca TK Osijek na Galeb kupu

U subotu i nedjelju u „Hali Pionir“ u Beogradu održavao se turnir „Galeb trophy – Serbia open 2017“, turnir WT (World Taekwondo) G-1 klase sa oko 1100 sudionika iz cijelog svijeta. Na tom turniru nastupilo je naših devet članova i to: kadetkinja Ena Jelošek (-55kg), kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon (oba-45kg), juniorka Mateja Šuvak (-55kg), junior  Filip Jelošek i Denis Bakunić (-68kg) i Matej Volarević (-73kg), te seniorke Andrea Begić i Laura Zahirović (obje -62kg).



Prvog dana turnira na tatami izlaze kadetkinja Ena Jelošek koja u prvom kolu gubi od predstavnice grčke Despoina Karadimou 18:14, kadeti Marko Šimon koji gubi prvu borbu od bosanskog predstavnika Sergeja Teofilovića 28:25 i Filip Zahirović  koji u prvoj borbi pobjeđuje Grka Vaselidisa Arampampsilisa 17:7 a u drugom kolu gubi od prvog nosioca skupine Slovaka Petera Cisarika 23:13. Prvog dana na tatami još izlaze i juniori Denis Bakunić koji gubi od Slovenca Tadeja Pirca 11:3 i  Filip Jelošek koji gubi u dosta čudnoj borbi od Grka Dimitrosa Parastatidisa 8:7 gdje je Filip pogodio 5 puta jako protivnika po oklopu, a oklop uopće nije odreagirao i podigao bodove za Filipa. Očigledno u ovoj borbi je zakazala elektronika.

Drugog dana na Tatami izlaze seniorke Laura Zahirović koja prvu borbu pobjeđuje Talijanku Michelle Kovalenko 9:8, a u drugom kolu žrijeb joj je namjenio treću nositeljicu turnira Čehinju Ivetu Jirankovu s kojom je odradila dobro prve dvije runde, a onda u trećoj rundi iskusna čehinja stvara razliku i pobjeđuje 11:3 i na kraju turnira osvaja srebrnu medalju i Andrea Begić koja se u prvom kolu bori protiv Španjolke Katie Calvar Martinez kojoj pruža dostojan otpor u prve dvije runde, ali na kraju ipak gubi 9:0, a španjolka na kraju osvaja brončanu medalju izgubivši od naprijed spomenute Čehinje.

Drugi dan na borilište još izlaze juniorka Mateja Šuvak koja u prvom kolu gubi od grkinje Faidre Kalteki 13:2 i junior Matej Volarević koji u prvom kolu u teškoj i neizvjesnoj borbi gubi od Španjolca Juan Antonio Saura Ubeda 6:5, gdje su sudci 7 sekundi prije kraja meča, prvo dosudili Španjolcu opomenu što znači da je rezultat 6:6 i da se ide na dodatnu rundu i zlatni bod, a potom obrisali tu opomenu i tako odlučili direktno o pobjedniku susreta. Na kraju treba još napomenuti da je Španjolac na kraju osvojio brončanu medalju, što ostavlja dodatnu gorčinu na taj susret i odluku sudaca.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!