Sport / Ostalo

Osijek postaje trening centar urbanih sportova u regiji

Osijek postaje trening centar urbanih sportova u regiji

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) uvrstio je pet novih sportova u olimpijski program Igara koje će se održati u Tokiju 2020. godine, te su na taj način BMX i skateboard postali i službeno Olimpijski sportovi.

Za vrijeme ovogodišnjeg Pannonian Challengea među svim ljubiteljima ekstremnog sporta odjeknula je vijest kako je BMX freestyle je postao olimpijski sport, te  na taj način dao vjetar u leđa svim natjecateljima i veliku motivaciju, što znači da bismo 2020. u Tokiju mogli imati i svog predstavnika.

Osječki skatepark trenutno predstavlja jedini adekvatan poligon u regiji za pripreme za OI, a ovih dana je pristigla i prva velika pohvala na tu temu, a riječ je o riječ je Mađarskom biciklističkom savezu koji je izrazio želju organizacije i provedbe priprema za OI baš u osječkom parku.

Kako u regiji ne postoji sličan kompleks Osijek će u narednim godinama biti središte priprema za urbane sportove za Oigre, a u planu je i izgradnja BMX RACE staze kojom bi se također proširile mogućnosti priprema budućih olimpijaca.

'Ponosni smo na još jedno veliko priznanje našim sportašima, osječkoj publici, Gradu Osijeku i  dugogošnjem trudu koji polako ali sigurno donosi svoje plodove. Vizija izgradnje osječkog skateparka počiva upravo na ideji kompleksa za urbane sportove gdje će se tokom cijele godine održavati kampovi i treninzi za ove nove olimpijske sportove. Nadamo se da će se uz mađarski savez pridružiti i drugi regionalni savezi jer osječki skatepark za sada predstavlja jedini adekvatni prostor za treninge u cijeloj regiji.' kaže voditelj projekta Jurica Barać koji ne može sakriti svoje zadovoljstvo uspjehom i brendom koji je Pannonian Challege postao.

Sve ove vrijednosti grad Osijek još je davno prepoznao i Pannonianu pružio potporu i priliku da se razvije u to što je danas, najveći festival ekstremnog sporta, a zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako:  

'Kada je u pitanju Pannonian Challenge naviknuli smo na velike stvari, ali posljednje vijesti koje smo primili zaista su dodatno pomicanje već visoko postavljenih standarda. Naime, dolazak mađarskih sportaša kako bi se upravo u našem Osijeku pripremali za Olimpijske igre 2020 u japanskom Tokiju organiziranjem BMX freestyle trening kampovanova je vrijednost čije beneficije sežu daleko više od koristi samim zaljubljenicima u ekstremne sportove. Naime, posredne vrijednosti poput popunjavanja smještajnih jedinica, ugostiteljskih kapaciteta i ostale infrastrukture jedna su od stepenica u što većem i kvalitetnijem korištenju osječkih turističkih potencijala. Od srca čestitam organizatorima Pannoniana na još jednom hvale vrijednom uspjehu koji, znajući njihov elan, zasigurno nije konačna kockica mozaika ove prekrasne priče kojom se svi iskreno ponosimo. Grad Osijek odavno je prepoznao potencijal ove sjajne manifestacije te ćemo i nadalje biti na dispoziciji za svaku suradnju od kojesvi imamo iznimno velike koristi, posebno u pogledu gospodarskog oporavka našeg lijepog Grada na Dravi.'

Međutim, tu nije kraj odličnim vijestima, jer iako je prošlo tek par mjeseci od 18. Pannonian Challengea svi već pitaju za 19. izdanje.

19. Pannonian Challenge dolazi nam u malo ranijem terminu,  te će se održati između 30.05. - 2.6. 2018., a razlog tomu je svjetski kalendar natjecanja u urbanim sportovima.

Uskoro više informacija, a vi svakako budite i dalje dio najvećeg festivala ekstremnog sporta i glazbe!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!