Sport / Ostalo

Inga na Kupu sirena u Zadru

Inga na Kupu sirena u Zadru

U konkurenciji doista 20 odličnih juniorki rođenih od 2002 do 2004.godišta iz Hrvatske, Njemačke, Švedske, Češke, Mađarske, Slovenije je bilo stvarno teško doći do bodova i postolja.

Približavanje pojedinačnog prvenstva Hrvatske privuklo je i najbolje u svim konkurencijama da se oprobaju u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku. Ovoga puta sva tri juniorska godišta u jednoj konkurenciji i samo u višeboju. Tamara Artić, Sunčica Lozić, Marta Mavračić, Tena Čondor, Zoja Špada, Dorotea Kudelić, Inga Rukovanjski, Gea Bošnjak Vrh protiv tradicionalnih konkurentica iz Slovenije i Mađarske kao što su Funtak Noemi, Lara Pikovnik, Anja Mavrić, Eszter Akoshegy, , i mnogih drugih. Dva tjedna prije državnog pojedinačnog prvenstva u A programu Zadar je pokazao da su trenutno Tamara Artić i Sunčica Lozić u najboljoj formi. Osječka rimtičarka Inga Rukovanjski zauzela je tek 18.mjesto.

- Išli smo probati s Ingom dvije viježbe koje nije radila još ni jednom posljednjih mjeseci. Iako smo znali da u toj konkurenciji nema što tražiti i da je nespremna i pre mlada da se upusti s njima u borbu očito je traga ostavio i dug put. Naime, Inga je iz Tuzle sa Salines kupa koji se neplanski odužio u subotu, a gdje se natjecala s obručem i loptom krenula put Zadra tek oko ponoći. U Zadar je stigla nakon cijele noći provedene u automobilu tek par sati prije početka natjecanja. No, iako je bilo mnogo padova u vježbama s trakom i čunjevima, uočene su greške koje treba ispraviti narednih mjeseci. Ali bilo je zadovoljstvo sudjelovati na tako dobrom natjecanju i nakon pola godine vidjeti kolegice iz drugih klubova. Iako su i Inga i većina djevojaka 2004.godište završile od 15 mjesta na dalje. Izuzev, dakako Tamare Artić, koja je i pobijedila i koja je već davno svoje godište doslovce prešišala, kažu u KRG Osijek.

- Imala sam problema posebno s trakom što vježba još nije gotova i morala sam na natjecanju improvizirati, ali dobro je na kraju ispalo, kaže Inga nakon zadarskog natjecanje. Ali ova dva dana mi je bilo važno da treniram i da četiri puta izađem na parter pravih dimenzija što u Osijeku nemam priliku. Iako sam trenutno u najboljoj formi u vježbama s loptom i obručem, morala sam negdje probati čunjeve i traku. A sad je bila prilika kada u konkurenciji s dvije godine starijima ne mogu do postolja, rekla je Inga.


Izdvojeno

Reci što misliš!