Tia, Vanesa i Jana putuju na svjetsko prvenstvo

Tia, Vanesa i Jana putuju na svjetsko prvenstvo

TIA VANESA I JANA

Na karate natjecanju CROATIA OPEN 2017. što se 30. rujna i 1. listopada održao u Rijeci uspješan su nastup imale i članice Karate kluba Osijek Žito: Tia i Jana Ledenčan, Vanesa Vitendorf te Matea Cikoja.

Vanesa, Tia i Jana su kao članice juniorskog kata tima su u konkurenciji sedam kata timova osvojile odlično drugo mjesto. U prvom su kolu bile slobodne, potom su pobijedile talijanski tim BACCHILEGA (Brocilovic, Marin, Patriarca) da bi u završnici izgubile od talijanskog reprezentativnog tima (Ferracuti, Franchini, Garofoli). Budući da je Croatia open bilo drugo izborno natjecanje na kojemu su članice Karate kluba Osijek Žito bile najuspješniji hrvatski juniorski kata tima (na prošlom su izbornom natjecanju u Lignanu bile treće), sasvim su opravdano izborile svoje mjesto za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore što će se od 26. do 29. listopada održati na Tenerifima (Španjolska).

Osim u juniorskoj kategoriji Jana, TIa i Vanesa nastupile su i u seniorskoj kategoriji u kojoj su vještinu odmjerile s predstavnicama Italije. Unatoč čudnom bunkaiju, talijanke su tijesno pobijedile (3:2) pa su se članice Karate kluba Osijek Žito morale zadovoljiti ponovo srebrnom medaljom.
U pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji nastupila je Vanesa Vitendorf. Iako je Vanesa dobro izvela kata Anan, ponovo je (kao i na prošlom natjecanju u Budimpešti) izgubila ravnotežu u središnjem dijelu kate što je bilo dovoljno za gubitak meča. No, kako je prvotni cilj ovog ciklusa priprema bio plasman kata tima, Vanesa se nije posebno ni pripremala za pojedinačan nastup pa su ovakve pogreške razumljive.

Osim kata tima, uspješan je nastup imala i Matea Cikoja koja je vježbala u kategoriji seniorki. Matea je u konkurenciji dvanaest karatašica u prvom kolu katom Ni Pai Po pobijedila talijansku predstavnicu Dumitru Beatrice Mariu (KK Shotokan, Campagna Lupia), potom je, izvodeći katu Tomari Bassai izgubila od vrlo solidne Kanađanke Monike Klisare. U repasažnom meču za treće mjesto, Matea je izvodeći katu Chatanyara Kushanku izgubila od zagrebačke predstavnice Nike Jukić (KK Sljeme). Unatoč svemu, Matea je ugodno iznenadila jer je po prvi put nastupala s katama iz stila Shito Ryu prikazavši pri tome vrlo visoku razinu vještine. Uz malo više kondicije i sigurnosti, čini se da će izbor novih kata za Mateu biti dobitna kombinacija.

Vanesi, Jani i Tiji slijede intenzivne pripreme kako bi na Svjetskom prvenstvu pokazale svoje kate u najboljem moguće izdanju.

Foto: Jasmina Gorjanski i Hrvoje Vidović

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events