Baranjski polumaraton: 60 posto više trkača nego prošle godine

Baranjski polumaraton: 60 posto više trkača nego prošle godine

maraton kopacki

Proteklog je tjedna u Parku prirode Kopački rit održana press konferencija za novinare povodom najave 2. Baranjskog Ferivi polumaratona od kojega nas dijeli dva tjedna.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Parka prirode Kopački rit, ravnatelj Davor Mikulić i Ružica Marušić, rukovoditelj Odsjeka za promociju i provedbu projekata. Mikulić je naglasio kako je Baranjski Ferivi polumaraton izvrsna manifestacija koja služi za promociju sporta, ali osim toga dovodi mnogobrojne obitelji i posjetitelje u dio Slavonije koji još nisu posjetili. Park prirode Kopački rit ponudit će natjecateljima promotivne cijene smještaja i turističkog obilaska parka te ih tako zadržati tijekom cijelog vikenda u Kopačkom ritu.

Marko Grgurić, tajnik AK „Slavonija-Žito“ Osijek naglašava kako je broj prijavljenih u odnosu na prethodnu godinu porastao za 60%. Tako je za sada prijavljeno 200 polumaratonaca i 78 građana koji će istrčati utrku na 6 kilometara. Start polumaratona će biti ispred dvorca Tikveš u 11 sati, dok će građani startati pola sata kasnije u 11:30h. Bit će organiziran besplatan prijevoz za sve građane koji požele doći trčati ili družiti se u Kopački rit, detalji o besplatnom prijevozu će se znati kroz nekoliko dana. Osim utrke na 21 i 6 kilometara očekuje se i velik broj djece koja će sudjelovati u dječjim utrkama.

Dubravko Ižaković, u ime Osječko-baranjske županije i Športske zajednice Osječko-baranjske županije se zahvalio Parku prirode Kopački rit što je prepoznala ovu manifestaciju kao i svim prijavljenim natjecateljima koji su odlučili podržati 2. Baranjski Ferivi polumaraton.

„Nadamo se da ćemo kroz sljedeće godine još više razviti sportski dio, ali i turistički dio gdje će se putem paket aranžmana broj posjetitelja za vrijeme vikenda u kojem se održava Baranjski polumaraton udvostručiti.“

Osim same utrke na dan utrke će ispred dvorca Tikveš biti razne animacije za djecu i cijelu obitelj, hrana i piće po povoljnim cijenama te popratni sadržaji sponzora. Tvrtka Ferivi se ove godine uključila kao glavni sponzor i suorganizator polumaratona, Igor Pavlović ispred Ferivi Co ističe kako je ova manifestacija bila potrebna ovom dijelu Slavonije i Baranje, te da je ruta ovogodišnjeg polumaratona u rangu s onom Plitvičkog, pa čak još i ljepša. Ferivi se zajedno sa ostalim sponzorima potrudio da poklon paket za sve trčake bude bogat, tako da nitko neće ostati razočaran.

Online prijave su otvorene do 15. rujna, moguće su i na sam dan utrke ispred dvorca Tikveš od 8 sati, ali trkačima koji se prijave na dan utrke nije osiguran startni paket.

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak