Sport / Ostalo

Seligman u nastavak sezone s jačom vježbom

Seligman u nastavak sezone s jačom vježbom

Prvi dio sezone za hrvatskog gimnastičkog reprezentativca i člana GD Osijek-Žita Roberta Seligmana prošao je jako dobro. Nakon finala Europskog prvenstva u Rumunjskoj te osvajanja srebra na najdražem Svjetskom kupu, onom u rodnom Osijeku, Seligmana čeka nastavak sezone i to u susjednoj Mađarskoj.

Svjetski kup Szombathely (8. i 9. rujna) okupit će gimnastičare iz cijelog svijeta i dati priliku svima da nakon odmora i ljetne stanke pokažu formu s kojom će ući u nastavak natjecateljske sezone. A ona će itekako biti zanimljiva - nakon Szombathelyja, gimnastička elita seli se u Pariz gdje ih čeka još jedna etapa Svjetskog kupa, a nakon toga slijedi najvažnije natjecanje godine - Svjetsko prvenstvo koje će se početkom listopada održati u kanadskom Montrealu.

"Trener Mađarević i ja naporno smo radili na podizanju kvalitete moje vježbe koja sada ima start 6.2. Konkurentan sam za najbolje rezultate i to ću pokušati i pokazati u ovom dijelu sezone", podijelio je s nama Seligman.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveći konkurenti na natjecanju u Mađarskoj Robertu će biti Kaya Kazuma (JPN), Sašo Bertoncelj (SLO) te kolega iz reprezentacije, Čakovčanin Filip Ude.

"Spreman sam i veselim se nastavku sezone. Nadam se da se u Osijek vraćam s medaljom", prije polaska za Mađarsku poručio je Robert.

Svjetski kup Osijek sljedeće godine ponovno u svibnju

Svjetska gimnastička federacija (FIG) potvrdila je organizaciju 10. izdanja Svjetskog kupa Osijek i to od 24. do 27. svibnja 2018. godine. Ovom odlukom grad Osijek ponovno će biti domaćin jedne od najposjećenijih etapa Svjetskog gimnastičkog kupa u svijetu.

"Ovo što i kako radimo u Osijeku prepoznato je već niz godina, našu organizaciju hvale svi najvažniji čelnici FIG-e. I sam predsjednik Svjetske gimnasticke federacije g. Morinari Watanabe je upoznat s kvalitetom kupa u Osijeku, izgledno je da bi i on mogao biti jedan od naših gostiju sljedeće godine. Ukoliko se to i dogodi, bit će to velika čast za naš Savez i organizaciju u cjelini", rekao nam je Vladimir Mađarević, sportski direktor Svjetskog kupa u Osijeku.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!