Sport / Ostalo

U Studentskom danu sporta sudjelovalo 600 mladih

U Studentskom danu sporta sudjelovalo 600 mladih

Sunčan i topao dan, a u ponekim slučajevima i “zapovijedi” profesora tjelesnog odgoja na fakultetima, jučer su na osječke ulice i igrališta izmamili više od 600 studenata osječkog Sveučilišta na treći Studentski dan sporta, koje je ponovno organizirao Hrvatski sveučilišni športski savez (HSŠS), već tradicionalno u suradnji sa sveučilišnim centrima.

Akcija se paralelno održavala u tri grada pa su središta Zagreba, Splita i Osijeka gotovo cijeloga dana “okupirali” brojni studenti koji su se bavili različitim aktivnostima. U najvećem slavonskom gradu, na nekoliko lokacija - Trgu Ante Starčevića, Promenadi, igralištu NK Elektra i Jugu II - mladići i djevojke odmjeravali su snage u malom i velikom nogometu, odbojci na pijesku, rolanju, pješačenju, uličnoj košarci i biciklijadi.

Ovogodišnji moto akcije glasio je: “Mi i dalje gibamo pametne glave!”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“I te kako smo zadovoljni odazivom i kako je akcija protekla. Njezin je glavni cilj studente potaknuti ne samo na akademsku izvrsnost, već i na aktivno kretanje i bavljenje sportom. Također, želja nam je i ostalim građanima Osijeka pokazati kako je studentski sport u gradu i te kako živ i postoji. I na kraju, ovo je bio svojevrstan uvod u državno studentsko prvenstvo u različitim sportovima, koje će idućeg vikenda biti održano u Vinkovcima”, zaključio je Dubravko Ižaković, predsjednik Odbora za sport osječkog Sveučilišta.

 

T.Levak (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!