Mladi karate sokolaši osvojili četiri medalje u Čakovcu

Mladi karate sokolaši osvojili četiri medalje u Čakovcu

katja

Dana 2.9.2017. g. u Čakovcu, održan je karate turnir 21. MEĐUMURJE OPEN 2017 sa preko 1100 natjecatelja iz 11 zemalja (Hrvatska, BiH,  Srbija,Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Italija, Austrija, Francuska, Mađarska i Egipat).

Boje karate kluba KK Hrvatski sokol, branili su KATIA ŠEGAVČIĆ, FRAN SELIGMAN I EMA ALŠIĆ. Najmlađa natjecateljica EMA ALŠIĆ (7 godina) nastupila je u kategoriji kata Mlađe učenice (9-6 kyu) i u konkurenciji od 11 natjecateljica osvojila visoko 3 mjesto - brončano odličje. Odličan je to uspjeh za mladu katašicu, jednu od velikih talenata Hrvatskog karatea.
 
FRAN SELIGMAN, nastupio je u dvije službene kategorije - Mlađi učenici i Učenici. U kategoriji Mlađih učenika, dominira tijekom svih mečeva te sve protivnike pobjeđuje rezultatima 5:0 i osvaja zlatno odličje za što je nagrađen glasnim pljeskom gledatelja. U kategoriji Učenika dolazi do 3 kola, gdje gubi tijesno od predstavnika Slovenije rezultatom 3:2. Odlična predstava Frana, koji svakim svojim nastupom pokazuje veliki napredak u starijim kategorijama i dominaciju u svojoj.
 
KATIA ŠEGAVČIĆ nastupila je u dvije kategorije kata - Mlađe učenice  i Učenice (obje službene kategorije) te osvojila dvije medalje - zlatnog i brončanog sjaja. U kategoriji Mlađe učenice (open) u kojoj je bilo 9 natjecateljica, Katia je pokazala spremnost i borbenost te u finalu pobjeđuje prvakinju Slovenije rezultatom 5:0 uz sjajnu izvedbu kate GOJUSHIHO SHO, te osvaja zlatno odličje. U kategoriji Učenica (open) u kojoj je bilo 12 natjecateljica, dolazi do polufinala, gdje tijesno gubi od protivnice iz Samobora rezultatom 3:2, te ulazi u borbu za treće mjesto i odličnom izvedbom kate KANKU DAI, pobjeđuje protivnicu iz Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0 i i osvaja brončano odličje.

Katia ovime pokazuje da je u samom vrhu karatea u Hrvatskoj ali i šire te da se od nje i dalje mogu očekivati ovakvi izvrsni rezultati u ovoj novoj karate sezoni.  Iskrene čestitke natjecateljima i treneru Zvonku Biondiću.
 
Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak