Sport / Ostalo

Aščić i Horvat na Hanžeku, Osijek drugi u Erste ligi

Aščić i Horvat na Hanžeku, Osijek drugi u Erste ligi

Osječki atletičari i članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito Ivan Horvat i Sara Aščić nastupili su na međunarodnom mitingu “IAAF World Challenge Zagreb” – Hanžekovićevom memorijalu koji se održao 29. kolovoza 2017. na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Skakač s motkom Ivan Horvat preskočio je visinu 5,30m te se plasirao na 7. mjesto. Početna visina bila je 5,30m koju je Ivan uspješno svladao iz drugog pokušaja. Sljedeću visinu od 5,40m nažalost nije uspio preskočiti. Pobijedio je Sam Kendricks (SAD) s 5,60m, drugi je bio Karsten Dilla (Njemačka) s 5,40m, a treći Ben Broeders (Belgija) također s 5,40m.

Svoj prvi nastup na Hanžekovićevom memorijalu imala je skakačica u vis Sara Aščić. Ona je preskočila 1,75m te zauzela 6. mjesto. Podsjetimo, Sara se ove sezone uvrstila među top 10 rezultata svih vremena u Hrvatskoj sa skokom od 1,80m. Na mitingu je pobjedu odnijela Kamila Lićwinko (Poljska) s 1,96m ispred Irine Gordeyeve (Authorised Neutral Athletes) i Erike Kinsey (Švedska) koje su preskočile 1,88m.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek osvojio ekipno drugo mjesto u finalu Erste Plave lige

Finale pete sezone Erste Plave lige, najmasovnijeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, održano je 29. kolovoza 2017. na stadionu Mladosti u Zagrebu kao uvertira u poznati međunarodni miting “IAAF World Challenge Zagreb” – Memorijal Borisa Hanžekovića.

Finalno natjecanje Erste Plave lige bilo je pojedinačnog i ekipnog karaktera. Sudjelovalo je šest ekipa – Makarska, Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Zagreb.

Drugu godinu zaredom, ekipa Osijeka osvojila je drugo mjesto s 525 bodova. Pobjedu je odnijela ekipa Zagreba s 592,5 bodova dok je treća bila ekipa Rijeke s 441. bodom.

Pojedinačno, Osječani su osvojili 20 medalja – 7 zlatnih, 9 srebrnih i 4 brončane.

Podsjetimo, u kvalifikacijama Erste Plave lige koje su održane u šest hrvatskih gradova, sudjelovalo je ukupno 3.430 učenica i učenika iz cijele Hrvatske, a samo u Osijeku nastupilo je čak 1.035 natjecatelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!