Kata tim juniorki KK Osijek Žito brončani u Lignanu

Kata tim juniorki KK Osijek Žito brončani u Lignanu

zito kk

U talijanskom je Lignanu 27. kolovoza 2017. održan 32° LIGNANO MONDIAL KARATE OPEN na kojemu su sudjelovale i predstavnice Karate kluba Osijek Žito: Vanesa Vitendorf (u katama pojedinačno i ekipno), Jana i Tia Ledenčan (u katama ekipno) i Matea Cikoja (kate pojedinačno).

Turnir je bio osobito važan za Venesu, Tiu i Janu jer je jedan od natjecanja koji donosi bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore što će se od 25. do 29. listopada 2017. održati na Tenerifima (Španjolska).

U katama ekipno, Jana, Tia i Vanesa u prvom su krugu natjecanja izvele katu Goju shiho sho i u prilično navijačkom ozračju tijesno (3:2) izgubile od domaćeg kata tima (Asd Karate Do Noventa).

Unatoč svemu, Osječanke su ostale sabrane i u repasažnoj borbi za treće mjesto u susretu s vrlo dobrim djevojkama iz Italije (Fujiyama Olgiate Comasco) besprijekorno izvele katu Kanku sho, a potom motivirano i energično prikazale bunkai (značenje kate).  Nastup je bio toliko dobar da talijanskim sucima nije ostalo ništa drugo nego Tiu, Janu i Venesu proglasiti uvjerljivim (5:0) pobjednicama. Tako su naše djevojke osvojile brončanu medalju što ih je za jedan korak primaklo odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Osim u sastavima, Vanesa Vitendorf nastupila je i pojedinačnoj konkurenciji. U susretu s domaćom natjecateljicom Piccinini Francescom Vanesa je odlično  izvela katu Empi pobijedivši s 3:2.

U sljedećem je susretu protiv vrlo dobre Elise Franchini, Vanesa ponovo odlično nastupila izvodeći katu Anan, no, suci su s 4:1 odlučili u korist domaće natjecateljice. Kako Franchini nije došla do završnice, ovim se nastupom Vanesa oprostila od daljnjeg natjecanja.

Matea Cikoja je nastupila u seniorskoj konkurenciji. U prvom susretu protiv domaće natjecateljice Angele Arene izvela katu Goju shiho dai i tijesno (3:2) izgubila. Naknadnim porazom njene suparnice Matea je izgubila i mogućnost repasažnih borbi.

Sljedeći prigodu prikazivanja svoga karate umijeća karatašice Osijek Žita imati će na 30. rujna 2017. na turniru u Rijeci (Croatia open).

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja