Sport / Ostalo

U Brođancima održana 45. Olimpijada starih športova

U Brođancima održana 45. Olimpijada starih športova

Središte naše Županije jučer su bili Brođanci. Tamo se održavala 45. Olimpijada starih športova čiji je glavni pokrovitelj Osječko-baranjska županija.

Gotovo 1000 natjecatelja pristiglo je iz 7 hrvatskih županija, jedne zavičajne udruge te iz Bosne i Hercegovine. U Brođancima je bilo živo od ranoga jutra, odmicanjem dana pristizalo je sve više posjetitelja, a sportska natjecanja postajala su sve napetija i uzbudljivija. To je sve popraćeno nastupom kulturno-umjetničkih društava i bogatom slavonskom gastronomskom ponudom.

U nedjeljno jutro počelo je već ustaljenim redom. Prijem načelnika Općine Bizovac Srećka Vukovića, povorka sportaša kroz Brođance i potom defile natjecateljskih ekipa i službeno otvorenje na Olimpijskom stadionu.

- Svake godine na ovaj dan Brođanci moraju biti središte Osječko-baranjske županije. Ova jedinstvena manifestacija spaja stare sportske igre koje su sačuvane od zaborava i bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu ovoga kraja. Posebno raduje što sve ove sportske aktivnosti godinama prati likovna i kiparska kolonija zbog čega je ovo izniman turistički događaj Slavonije i Baranje. Došlo je vrijeme kada moramo napraviti iskorak više sa ovom manifestacijom prije svega u turističkom smislu, da imamo što veći broj posjetitelja na samo iz Hrvatske već i susjednih zemalja. U tom dijelu će dodatno pomoći Osječko-baranjska županija, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Čast upaliti olimpijski plamen u olimpijskom kotliću pripala je ove godine poznatom veslaču, osvajaču niza priznanja na europskim, svjetskim i državnim prvenstvima Mati Brandtu iz Veslačkog kluba Vukovar.

Za glazbeno-plesni dio otvorenja zaduženi su bili članovi kulturno-umjetničkog društva Etno šokadija Osijek.

Izvor: obz.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!