Sport / Ostalo

Na Olimpijadi starih sportova u Brođancima očekuje se tisuću natjecatelja u 22 discipline

Na Olimpijadi starih sportova u Brođancima očekuje se tisuću natjecatelja u 22 discipline

U Brođancima se već tradicionalno održava Olimpijada starih športova, 45. godinu zaredom. Cjelokupni program predstavljen je u Osječko-baranjskoj županiji koja je glavni pokrovitelj ove Manifestacije.

Predsjednik Izvršnog odbora OSŠ-a Brođanci Veljko Gudelj tom prigodom još jednom je istaknuo važnost zajedničke suradnje i održavanje branda koji u svojim temeljima ima iznimno vrijednu baštinu zapisanih i očuvanih običaja starih igara koje su u često bile svakodnevica u našim krajevima.

Povlačenje užeta, bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama, gađanje potkova, pucanje gandžijom, samo su neke od 22 discipline koje će biti zastupljene na ovogodišnjoj Olimpijadi. Uz to kao i svake godine bit će i popratni program - kiparska i slikarska kolonija, revijalno kuhanje čobanca te nastup brojnih kulturno-umjetničkih društava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program započinje u petak, 25. kolovoza i traje do nedjelje kada je predviđen središnji događaj koji započinje budnicom, prijemom kod načelnika Općine Bizovac, a zatim se formira kolona koja će ići sve do Olimpijskog stadiona gdje slijedi natjecateljski odnosno sportski dio Olimpijade.

Na Olimpijadi se očekuje oko 1000 natjecatelja koji dolaze iz 38 mjesta odnosno iz 7 županija Lijepe naše kao i nastup ekipe iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Zamjenik župana Goran Ivanović je čestitao organizatorima, ali im i zahvalio na ogromnom trudu i naporu koji ulažu da se ovakva tradicija održi toliki niz godina.

- Županija će u narednom razdoblju učiniti dodatni iskorak u promociji ove Manifestacije koja je jedna od najstarijih u našoj Županiji, a sve naše sugrađane pozivam da sljedeći vikend budu dio i ovogodišnje Olimpijade u Brođancima, rekao je Ivanović.

Osječko-baranjska županija je dugogodišnji sponzor Olimpijade starih športova, te je i ove godine izdvojila sredstva u iznosu od 30.000,00 kn. Supokrovitelj je Općina Bizovac koja prema riječima načelnika Srećka Vukovića uz onaj financijski dio pomaže u svim neophodnim aktivnostima kako bi se realizirao bogati program još jedne Olimpijade koja je prepoznata ne samo u Slavoniji već i puno šire izvan granica naše Domovine.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!