Sport / Ostalo

U Belišću zaigrali vaterpolo u žitu

U Belišću zaigrali vaterpolo u žitu

U petak, 11. kolovoza na Bazenu Belišće održan je peti Vaterpolo u žitu na kojem je nastupilo čak 13 ekipa iz Osijeka, Đakova, Belišća, Valpova i Bistrinaca.


Bogat sportski dan u Belišću započeo je mješovitim amaterskim turnirom u odbojci na pijesku pod nazivom „Odojka na pijesku“ na kojem je sudjelovalo 13 ekipa. Pobjedu su odnjeli Doris Krivić i Josip Vojak pobjedivši u finalu Nikolu Peterneka i Mislava Matišića. U 18 sati odigrana je utakmica Ljetnog kupa 1B lige u kojoj je Vaterpolo klub Osijek bio uspješniji od VK Siscia iz Siska. Nakon profesionalne utakmice uslijedio je amaterski turnir u kojem su snage odmjerile ekipe: Oštri Gang, Karašicka Republika, Jazavci, Dravski tuljani, Labudice, Denis i sinovi, Usamljene pastrve, Sense bar Đakovo, Gospoda i Krog, Piciganci, RK Valpovka, Plivači i Legolasi. Ekipa Sense bar iz Đakova osvojila je turnir bez izgubljene utakmice, a najboljim igračem proglašen je Drago Rotim. Drugo mjesto osvojila je ekipa Karašicke Republike sastavljena od igrača s područja Valpovštine, ali i iz Splita, Šibenika i Baranje. Trećeplasirana ekipa je Oštri Gang Belišće.

Osim odbojke i vaterpola, posjetitelji su mogli žonglirati uz Klub mladih Garaža i okušati se u gađanju lukom i strijelom s članovima Streličarske udruge „Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Tijekom cijelog popodneva i večeri za zabavu su bili zaduženi DJ-i valpovačkih festivala Reunited i greenRoom te KaraDzeji. Za kraj dodijeljene su šaljive nagrade najboljeg lista i bicepsa Bazena Belišće. Nagradu za najbolji list dobila je Anđela Brusač, dok je najboljim bicepsom ovjekovječen Mario Loknar.

Glavni organizator događanja bila je Karašicka Republika uz veliku potporu Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća, restorana Gutmann, Bazena Belišće, Savjeta mladih grada Belišća; Vaterpolo kluba Osijek i Hrvatskog vaterpolskog saveza. Nagrade su osigurali, osim navedenih organizatora i partnera, Turbo Hrvatska, Powerlifting klub Belišće i Decathlon.

Iznenađujuće velik broj prijavljenih ekipa pokazao je kako Slavonci mijenjaju navike – od dosadašnjeg pasivnog promatranja vaterpolo utakmica hrvatske reprezentacije sve se više ohrabruju uzeti loptu u svoje ruke. Turnir „Vaterpolo u žitu“ nastavit će se u petak, 18. kolovoza u 20 sati kada će se odigrati revijalna utakmica Belišća protiv Valpova.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!