Sport / Ostalo

Osječanin Tomislav Nemet odnio pobjedu na 5. Plitvičkom brdsko biciklističkom maratonu

Osječanin Tomislav Nemet odnio pobjedu na 5. Plitvičkom brdsko biciklističkom maratonu

U nedjelju, 18. lipnja, održano je 5. izdanje najmasovnijeg biciklističkog događanja u Hrvatskoj, Adria Bike Maratona Plitvice 2017.



Ukupno 700 biciklistica i biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Belgije završilo je nedjeljnu utrku koja se vozila na tri različite dužine staza koje su nosile i različita uzbuđenja, ali i različite visinske razlike. Easy staza tako je pred bicikliste stavila izazov dug 33 kilometra u sa visinskom razlikom od 500 metara. Classic staza bila je još duža i nosila je 49 kilometara i 1000 metara visinske razlike dok je najduža staza EPIC bila ona dužine 68 kilometara i ukupne visinske razlike 1400 metara.

Ne treba posebno isticati kako su najspremniji biciklisti odabrali onu najdužu i najtežu stazu i kako su se na njoj vodile itekako zanimljive i neizvjesne borbe.

adriabike1

Tomislav Nemet (iz BK Osijek 2010) je odnio pobjedu u kategoriji Men (18-39g), Lenart Noč u Master kategoriji (40-49), dok je isto na najdužoj stazi uspjelo i Slovencu Peteru Veselu u kategoriji Grand Master (50+).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na najdužoj stazi ukupno je nastupilo 146 biciklistica i biciklista među kojima je bila i naša jedina profesionalka Mia Radotić koja je deklasirala žensku konkurenciju i za svoje, zasigurno krcate, vitrine osigurala još jedan trofej!

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!