Sport / Ostalo

Pune tribine na gimnastičkoj poslastici u Osijeku

Pune tribine na gimnastičkoj poslastici u Osijeku

Napravili su najdužu špagu na svijetu, vježbali u prirodi, po školama, ali i vrtićima. Ukratko, polako se pripremali za ono što očekujemo mjesecima, događaj koji spada u top 3 sportska događaja u Hrvatskoj – Grand prix Osijek 2017. Žito Challenge Cup - Svjetski gimnastički kup u Osijeku.

I sve se na kraju isplatilo.

U 32 zemlje sudionice, tu su bili olimpijski, svjetski i europski prvaci koji su pokazali najbolje od sebe. U tom velikom broju država, i Hrvatska je našla mjesto sa svojim predstavnicima. U ženskoj konkurenciji u finale su prošle Ana Đerek, Ema Kajić i Tijana Tkalčec, a u muškoj su naše boje branili Robert Seligman, Matija Baron i Tin Srbić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od šest predstavnika, medalje su osvojili čak njih trojica. Brončano odličje na konju s hvataljkama pripalo je Matiji Baronu, srebro na istoj spravi Robertu Seligmanu, dok je novo hrvatsko gimnastičko čudo Tin Srbić koji je drugi puta u deset dana zlatni na preči.

Osim naših gimnastičara, najtrofejniji na kupu su bili Rusi s čak sedam medalja, dok se najviše puta mogla čuti brazilska himna u čast pobjednicima i to čak tri puta u jednom danu. Vrijedi istaknuti kako je Brazilka Thais Fidelis Dos Santos bila zlatna na gredi i parteru, dok je olimpijski viceprvak na karikama, Arthur Zanetti, u Osijeku pomeo konkurenciju.

Domaćini su se pobrinuli za dobru zabavu tako da je program vodio poznati voditelj Frano Ridjan s brojnim nagradnim igrama, ali i mnogim drugim zanimljivostima za najmlađe koje je maskota Gymi zabavljala tijekom četiri dana spektakla. Svi su strastveno navijali za gimnastičare, a posebice za hrvatske predstavnike gdje se pljesak više tisuća posjetitelja nije štedio.

Već 9 godina organizacija jedne od službenih etapa gimnastičkog Svjetskog kupa povjerena je upravo Hrvatskom gimnastičkom savezu te se iz godine u godinu u Hrvatskoj dokazuje izvrsnost organizacije gimnastičkih natjecanja najvišeg nivoa. Ovogodišnjem Svjetskom kupu svoj je doprinos dala osječka Kreativna agencija Adverta koja je u partnerstvu s Gimnastičkim društvom Osijek Žito dodatno začinila promociju i produkciju događaja.

Osim odlične gimnastike, ovu su priliku organizatori iskoristili kako bi se zahvalili i gimnastičaru čiji će se doprinos gimnastici pamtiti još dugo, Tomislavu Markoviću.

Na kraju ovog odličnog spektakla, organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovog događaja, a osobito volonterima koji su značajnim doprinosom učinili da Svjetski kup bude uspješan!

Pred nama je jubilarno, 10. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici, a koje najavljuje još veći spektakl!

   


Izdvojeno

Reci što misliš!