Sport / Ostalo

Uz ovacije publike, Srbić do zlata na kraljevskoj preči

Uz ovacije publike, Srbić do zlata na kraljevskoj preči

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić na savršen način zatvorio je 9. izdanje Grand Prix Osijek Žito Challenge cupa. I drugi vikend za redom pozlatio je preču na Svjetskom kupu. Nakon Kopra, bio je nedodirljiv i na kraljevskoj spravi u Osijeku.



U vreloj atmosferi ispunjenog Gradskog vrta, 20-godišnji Zagrepčanin oduševio je u vježbi sa startom od 6,2, a suci su ga ocijenili sa 14,367 bodova. Pored njega na postolje su stali srebrni Nizozemac Bart Deurloo (14,333) i brončani Rus Sergej Elcov (14,100).

- Drugo zlato u nizu, ovaj put kod nas u Osijeku… Bilo je nevjerojatno! Puno bolje nego u Kopru. Moram priznati da me ta sjajna atmosfera u dvorani stvarno digla. Malo sam se naježio prije nastupa. Mislio sam u sebi 'gle, pred svim tim ljudima ideš napraviti najbolje što možeš, ideš dati baš sve što znaš, pa makar i pao'. I eto, bilo je najbolje što sam mogao u tom trenutku. Možda imam malo boljih vježbi na treningu, ali nastupiti u ovakvoj atmosferi, pred domaćim ljudima, pred mojim roditeljima koji me već godinama nisu gledali uživo… Ovo je ipak bila neka druga priča i nije bilo lako ostati miran i odraditi. Mislim da nisam mogao bolje - rekao je naš zlatni dečko Tin Srbić.

U drugom hrvatskom finalu u Osijeku, Tinova velika ljubav, mlada Splićanka Ana Đerek zauzela je šesto mjesto na parteru s ocjenom 12,533 boda.

- Zadovoljan sam sa svojim šestim mjestom. To je još jedno mjesto naprijed u odnosu na kvalifikacije, vježba za nijansu bolja… Ma, prezadovoljna sam. Predivna atmosfera, predivna publika, još jedno predivno iskustvo za mene.  A i zlato Tina koje mi posebno znači. Drago mi je da je pred našom publikom uspio tako nešto napraviti. Sve skupa, ja sam presretna - poručila je naša najbolja gimnastičarka.

I ženski parter (13,733) i gredu (13,467) osvojila je Brazilka Thais Fidelis Dios Santos, muški preskok pak Audrys Nin Reyes iz Dominikanske Republike (14,484), dok je još jedno sjajno organizirano natjecanje Svjetskog kupa u Osijeku zlatom zatvorila najveća zvijezda. Olimpijski pobjednik iz 2012. i srebrni iz 2016. na karikama, Brazilac Arthur Zanetti (14,900).

 


Izdvojeno

Reci što misliš!