Adamas najjači na Turopoljcu

Adamas najjači na Turopoljcu

adamas 01

U Velikoj Gorici je 14. svibnja 2017. godine, u organizaciji Hrvatske powerlifting organizacije i domaćeg kluba „Fortis Gym“, održano međunarodno natjecanje u powerliftingu, bench pressu i deadliftu pod nazivom ˝Najjači Turopoljac 2017.˝

Članovi Powerlifting kluba „Adamas“ su ostvarili sljedeće rezultate:

U powerliftingu, troboju snage Tea Stojšić, juniorka do 57kg zauzela je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 3. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Tea je čučnula 90kg, u potisku s klupe je podigla 57.5kg te je podigla 115kg u mrtvom dizanju. Rezultati u čučnju i potisku s klupe, te u totalu (262.5kg)-ukupnom zbroju podignutih težina u tri discipline, novi su hrvatski rekordi.

Ana Maslov, seniorka do 72kg zauzela je 2. mjesto u svojoj kategoriji i 7. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Ana je čučnula 107.5kg, u potisku s klupe je podigla 47.5 kg te je podigla 120 kg u mrtvom dizanju.

Ivan Koturić, kadet do 74kg, zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 6. mjesto među svim kadetima i juniorima. Ivan je čučnuo 145kg, u potisku s klupe je podigao 90kg te je podigao 165kg u mrtvom dizanju.

Ilija Petrović, kadet do 105kg, zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 4. mjesto među svim kadetima i juniorima. Ilija je čučnuo 196kg, u potisku s klupe je podigao 140kg te je podigao 245kg. Ilija Petrović je postavio nove državne rekorde u kategoriji kadeta do 105kg u čučnju, deadliftu i totalu (581 kg).

Bernard Malnar, kategorija Master 1 do 105kg zauzeo je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 3. mjesto u ukupnom poretku seniora i mastera. Bernard je čučnuo 190kg, u potisku s klupe je podigao 150kg i te je podigao 236kg u mrtvom dizanju. Bernard Malnar je srušio hrvatske rekorde u svojoj kategoriji u čučnju, deadliftu i totalu (576 kg).

U natjecanju u bench pressu ili potisku s klupe Zoran Lovrić u kategoriji Master 1 do 93 kg osvojio je 1. mjesto u svojoj kategoriji i 2. mjesto u ukupnom poretku mastera. Zoran je podigao 155kg s klupe.

U natjecanju u deadlift ili mrtvom dizanju Željko Đitko u kategoriji seniora do 93 kg zauzeo je 2. mjesto u svojoj kategoriji i 8. mjesto u ukupnom poretku muškaraca svih dobnih i težinskih kategorija u deadliftu. Željko je povukao 190kg.

Tea Stojšić je među juniorkama do 57kg osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji i 1. mjesto u ukupnom poretku žena svih dobnih i težinskih kategorija u deadliftu. Tei je priznat ostvareni rezultat od 115kg s nastupa u powerliftingu.

Lijepo iznenađenje su dva nova mlada člana Adamasa, Ivan Koturić i Ilija Petrović, koji su na svojem prvom natjecanju briljirali te pokazali da su ogroman potencijal i budućnost powerliftinga u Hrvatskoj!

U ekipnom klupskom poretku Adamas je ukupni pobjednik natjecanja u powerliftingu!

Organizatori, „Fortis Gym“ - Velika Gorica i Hrvatska powerlifting organizacija su odradili odličan posao oko logistike natjecanja i ambijenta; uz veći broj gledatelja i odličnu sportsku atmosferu ovo natjecanje ostaje u lijepom sjećanju članovima PLK Adamas.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja